specs help please! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-23-2007, 07:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default specs help please!

hey i'm wanting to soup up my comp so i'll be able to play half life 2, fear and prey on at least their medium settings. at the mo i've got-

amd athlon xp 2400+, ~2.0GHz
512mb ram
geforce fx 5200

i've no idea what i need to upgrade so any help would be much appreciated! ive got around a £200 budget. cheers guys
__________________

tepidboy is offline  
Old 01-23-2007, 07:52 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default

thats a pretty low budget to look for what you want. and any agp video card you get probably won't cut it.

you'll probably have to look into a new cpu, mobo, video card, and possibly ram.

not sure what the prices are over there but newegg you could get a skt939 setup for around that much.
__________________

__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 01-23-2007, 08:59 PM   #3 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

yep, i hate to say this but that system is not really worth upgrading. you could get a new videocard but then your proccessor would be the bottleneck. maybe save up so you can build a new computer.....
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 01-24-2007, 12:18 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default

That processor is not slow, ive got a 2800+ and a 7300gt and can run games fine, cod2 on max everything at 1440x900. Just get a 7300gt or higher and add another 512mb ram, then save up and build a new system later.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 01-24-2007, 12:48 AM   #5 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,403
Default

http://www.techist.com/showthread.ph...hreadid=138971
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 01-24-2007, 01:59 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default

thats a good find.
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 01-25-2007, 10:03 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default

hey guys, thanks a lot for your replies. ive spoke to my local parts shop and im getting an amd 3.2 processor, 1gb ram, a motherboard with pci express, and a geforce 6200 128 mb for £250 including labour. is this a good deal? and is that a good enough graphics card to play next gen games on decent settings? thanks again
tepidboy is offline  
Old 01-25-2007, 08:36 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Re: specs help please!

Quote:
Originally posted by tepidboy
hey i'm wanting to soup up my comp so i'll be able to play half life 2, fear and prey on at least their medium settings. at the mo i've got-

amd athlon xp 2400+, ~2.0GHz
512mb ram
geforce fx 5200

i've no idea what i need to upgrade so any help would be much appreciated! ive got around a £200 budget. cheers guys
Thats pretty much what my buddy has it sucks right
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.