special cables? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2006, 08:10 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 31
Send a message via AIM to likwiFIRE Send a message via Yahoo to likwiFIRE
Default special cables?

Ok, so I bought a new Dell Machine, and I want to put a hard drive in it that I already have in my current machine. This hard drive is not my main hard drive and it only contains music. When I opened up the Dell Machine to put it in, I noticed that the current hard drive in the Dell computer was connected to the computer with a serial-ata cable. The Hard Drive I have needs an ATA-133 IDE cable. Is there a cable I can purchase anywhere that is a Serial-ATA to IDE cable?

likwiFIRE is offline  
Old 09-04-2006, 08:17 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486

Can't you just use an IDE cable and plug it into an empty connector?

Vybuni is offline  
Old 09-04-2006, 10:36 PM   #3 (permalink)
Future ex-member
lancec2c30's Avatar
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30

he thinks they are different.

All you need is a IDE cable with a slave plug on it.

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-04-2006, 11:08 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 31
Send a message via AIM to likwiFIRE Send a message via Yahoo to likwiFIRE

lol sorry for not clearly explaining my situation, (this is one of my first time's experiencing a DELL, I always make custom computers). I finally understand how DELL makes there computers so cheap. the ONLY plugs / connectors / anything on the mobo that are there, are the ones that are being used and no extras. So the stupid DELL mobo does not have an empty connector, or pretty much ANYTHING empty. It also comes with only 2 pci slots, and NO AGP slot! ...I hate dell, they are retarded and gay. but anyways, ya back to my problem
likwiFIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.