Some advice please - mobo - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2015, 09:12 AM   #11 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by -RockMan- View Post
To be sure of it give me the motherboard name and model number and we'll check to be sure.
He posted it in the OP.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 02-03-2015, 06:39 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by dkingman View Post
Trouble is I'd have to buy a new mobo if I got anything better than 3770k. Starts getting expensive after that!
Keep your old mobo it'll support the 3770k.
GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 1155 - Intel P67 - GA-P67-DS3-B3 (rev. 1.0)

Go ahead and update the bios to 2.0 so it'll be ready for the chip and fix some issues with 1.0.
Use the windows bios update from GB and have everything closed down.
__________________

-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2015, 07:03 PM   #13 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by -RockMan- View Post
Keep your old mobo it'll support the 3770k.
GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 1155 - Intel P67 - GA-P67-DS3-B3 (rev. 1.0)

Go ahead and update the bios to 2.0 so it'll be ready for the chip and fix some issues with 1.0.
Use the windows bios update from GB and have everything closed down.
Board has to be on BIOS version of at least F5 as I stated in my first post:

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
According to the CPU Support List on that page, yes.

GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 1155 - Intel P67 - GA-P67-DS3-B3 (rev. 1.0)

Requires you to be on at least BIOS v F5...so make sure you're updated on your BIOS.
Gigabyte's revisions (1.0 vs 2.0) aren't software or firmware - they're hardware revisions to the actual board itself - which can't be just "updated".
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 02-03-2015, 07:26 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Board has to be on BIOS version of at least F5 as I stated in my first post:
Gigabyte's revisions (1.0 vs 2.0) aren't software or firmware - they're hardware revisions to the actual board itself - which can't be just "updated".
.................................................. ...................................

GIGABYTE How to Reflash Motherboard BIOS

It can be updated through windows been doing it this way since lga 775.
-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2015, 10:28 PM   #15 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by -RockMan- View Post
.................................................. ...................................

GIGABYTE How to Reflash Motherboard BIOS

It can be updated through windows been doing it this way since lga 775.
Yeah..I know... lol. I'm not disputing that fact. I'm just making you aware of the fact that the "revision 1.0" vs "revision 2.0" refers to hardware revisions, not BIOS/firmware revisions. Gigabyte prefixes their BIOS versions with "F" (I assume for firmware).
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 02-04-2015, 06:00 AM   #16 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Yeah..I know... lol. I'm not disputing that fact. I'm just making you aware of the fact that the "revision 1.0" vs "revision 2.0" refers to hardware revisions, not BIOS/firmware revisions. Gigabyte prefixes their BIOS versions with "F" (I assume for firmware).
Please stop assuming what you think I don't know.
I already looked over the information before replying a few times.
Thats why I told the op to go ahead and update the bios.
Before he gets his new cpu so it'll fix some issues with the mobo and add on better features.
-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2015, 07:37 AM   #17 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,282
Default Re: Some advice please - mobo

The issue being you said make sure you update to '2.0' whereas that would be revision number of the board, not the bios version.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 02-04-2015, 07:40 AM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
rulezero's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Earth
Posts: 1,685
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
The issue being you said make sure you update to '2.0' whereas that would be revision number of the board, not the bios version.
I agree, thats what I made from his post
__________________
Don't like what I say, ban me!
rulezero is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2015, 08:55 AM   #19 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
The issue being you said make sure you update to '2.0' whereas that would be revision number of the board, not the bios version.

Why don't we all just drop the talk about bios or what not and move on ?
This doesn't need to go on forever, you want general chat, offtopic forum is for that.
-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2015, 10:27 AM   #20 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Some advice please - mobo

Quote:
Originally Posted by -RockMan- View Post
Why don't we all just drop the talk about bios or what not and move on ?
This doesn't need to go on forever, you want general chat, offtopic forum is for that.
Because you brought up incorrect info and it needed to be corrected so there was no confusion to anybody reading the thread .

Also, this isn't general chit-chat - it's relevant to the thread as the OP will need to make sure he is on the latest BIOS in order to use the newer chip.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some advice please - mobo dkingman Hardware Repairs and Troubleshooting 11 01-15-2015 10:09 AM
got some of my wc stuff in, need some advice taintedplay Overclocking and Modding 8 06-04-2008 12:44 AM
Need some opinions and some advice. kaylamay Apple and Mac 10 07-25-2006 02:28 PM
Need some advice for a mobo please!? maltb System Upgrades 7 08-15-2005 01:46 PM
Could use some mobo advice. axiomflash Monitors, Printers and Peripherals 2 10-23-2004 10:06 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.