So whats wrong with the Q6600 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-25-2008, 06:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spokane
Posts: 22
Default So whats wrong with the Q6600

i heard theres a bad batch out. Does that mean i should go with something else, I wont be building my new system for 2 months so would a new batch come out by then?

or should i get a dual core.

Im just gaming and . . . . . Gaming.
__________________

Asianyeti is offline  
Old 08-25-2008, 06:38 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: So whats wrong with the Q6600

In 2 months the q6600 will be near end of line. Nehalem is coming soon which should force prices down even further on the 45nm chips.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 08-25-2008, 06:46 PM   #3 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: So whats wrong with the Q6600

If you won't be building for another two months then I m guessing that Vernong will opt you to get a Q6700 by then. Just because the price will have lowered a bit and be in your price range by then.

*Edit*
Drats Vdub beat me to it.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-25-2008, 07:23 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: So whats wrong with the Q6600

Quote:
Originally Posted by Hussein19891 View Post
If you won't be building for another two months then I m guessing that Vernong will opt you to get a Q6700 by then. Just because the price will have lowered a bit and be in your price range by then.

*Edit*
Drats Vdub beat me to it.
That's right either than or a Q9550 or something..

I think I'll make a thing explaining why... but here it is plain and simple:

"Most new Q6600's are just failure overclocker's due to crappy, cheap batches that can't push 3.0ghz on freaking stock or even 3.6ghz without putting dangerous voltage into it. "
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-25-2008, 07:33 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: So whats wrong with the Q6600

hey guys, could i get into the loop. i am planning to order the Q6600 from newegg right now. should i worry about something?? plz let me know
thanks
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 08-25-2008, 07:40 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maine
Posts: 443
Send a message via AIM to Ventriac
Default Re: So whats wrong with the Q6600

What they're saying is it's now a terrible processor to buy to overclock, but if you run it stock you're fine.
__________________

CPU E8500MB Asus P5Q Pro
RamOCZ Reaper ddr2800 GPUVisiontek 4870
PSU Toughpower 700 HDD WD 640 GB
Ventriac is offline  
Old 08-25-2008, 07:46 PM   #7 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: So whats wrong with the Q6600

The Q660 is an oldish quad core chip, in bench marking it gets beat by some dual cores (correct?) However if you're running games and looking for a budget syyem to suit your needs and wanting to build soon then the Q660 is a good chip but it's recomended to wait (yes we all know it's tough) for the latest and best thing
Nick is offline  
Old 08-25-2008, 08:14 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
SirCyber's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: In a yellow Submarine
Posts: 1,113
Send a message via Yahoo to SirCyber
Default Re: So whats wrong with the Q6600

if you get the SLACKER version it should be fine though right? the one with G0 stepping?
__________________
EVGA X58 Classified, EVGA GTX 275 CO-OP Edition, Intel Core i7 230@2.68GHz, 1080W Enermax Evolution, 6GB G-Skill DDR3@8-8-8-19

Quote:
Originally Posted by Mak213
Knowledge is power. Power is nothing if it is not shared.
SirCyber is offline  
Old 08-25-2008, 08:22 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: So whats wrong with the Q6600

Quote:
Originally Posted by SirCyber View Post
if you get the SLACKER version it should be fine though right? the one with G0 stepping?
Nah, B3's are pretty much gone from this world...

This applies for the G0 SLACR's also, High VID, crappy batches that are like Phenom's B2's in terms of overclocking capability
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-25-2008, 08:34 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: So whats wrong with the Q6600

so should i just get a e2180 for now and get the q6600 in a couple of months??
__________________

__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intel Q6600 Batch List thirdshiftdj Overclocking and Modding 86 10-03-2008 01:01 AM
G0 Revision Q6600? Help... g3kk0 New Systems | Building and Buying 25 04-24-2008 01:12 PM
Q6600: G0 Stepping vs B3 Stepping 96z28 New Systems | Building and Buying 17 02-26-2008 12:45 PM
q6600 for gaming and OC Riznarf New Systems | Building and Buying 37 06-19-2007 10:12 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.