So this is my build - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2009, 08:30 AM   #31 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: So this is my build

That would be cool when you map the power button for a overclock, its like the old turbo button on computers.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 07-26-2009, 06:47 PM   #32 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Whitesburg, Kentucky
Posts: 23
Default Re: So this is my build

Just now ordered the parts...FINALLY.
So Wednesday everything should be here.

I'm going to use the HD3300 for now, because every 512MB HD3450 went out of stock, I'll just order one later or just get a good discrete card.

Epicness, thanks for the help everyone.
__________________

Mungdaal is offline  
Old 07-27-2009, 03:24 PM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: So this is my build

That's cool, I would save up for a better dedicated. I actually bought the 3450, and while it works great for lesser games, depending on your resolution you will be a tad disappointed. I am using it with a 22", that's my problem, haha.

Definitely save up money for a better card.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 07-27-2009, 04:09 PM   #34 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: So this is my build

Unless you can get a Hd 3450 for next to nothing I wouldn't bother with hybrid crossfire. Even a Hd 3650 would perform better and they can be had for as little as $35.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 07-27-2009, 04:34 PM   #35 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: So this is my build

I only got mine for funsies and 4 monitors, haha. Which worked, actually.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 07-27-2009, 09:50 PM   #36 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Whitesburg, Kentucky
Posts: 23
Default Re: So this is my build

Quote:
Originally Posted by hikaricloud View Post
I only got mine for funsies and 4 monitors, haha. Which worked, actually.
Nice, haha. I've got a 15.6" Acer..The one from Walmart. Not big big, but has great color and clarity. It works for me, lol
So all of my resolutions ar 1360x768.
I'm just going to save for a bit and buy a good $100 card, and along with another 15" Acer to match mine :laughing:

I can't wait! Wewt hopefully the parts will get here tomorrow, wishful thinking. But it's 3 day shipping so maybe.

Edit;
So far haven't saw the brown behemoth carrying my packages, but it's only 4PM.
Just checked the tracker, and both packages are in Kentucky to that's good, if not today they will arrive tomorrow.

I'll finally not lag out when I'm just walking around in WoW. Haha.
I'd be expecting a graphics upgrade soon...Yeah I just found out about Warhammer, I want to play bad. Lol
(The onboard will probably work just fine, and it blows my 6200 away. DX10 PL0X?)
Mungdaal is offline  
Old 07-29-2009, 07:16 PM   #37 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Whitesburg, Kentucky
Posts: 23
Default Re: So this is my build

Just received the case (Antec 300) from UPS, the rest of my parts (Mobo, CPU, PSU, RAM, and thermal compound) are scedualed to come in tomorrow.
And DANG it is huge! This is my first case and it's giant. I like that though, haha. Looks allot better in person. I love they way it looks.
Now I get to stare at this thing until the rest of it comes tomorrow.
Just the wait is almost killing me, time is going so freaking slow...

And the HDD I'm going to use is one I had bought used a while ago, not knowing it was SATA, and couldn't work on my computer because it's IDE only. I didn't want to buy a controller and decided I'de use it later.
So I have no ideal if it will work or not, all I know it powers on and sounds perfect and quiet.
So I'm a bit nervous about that.

I've downloaded the latest Windows 7, which is supposed to be the actual release.
Does anyone else use it? Is it fast? I've heard good things, just wanting your opinion on it.
I'd rather stay away from Vista, as it is a FPS killer.
Mungdaal is offline  
Old 07-30-2009, 06:35 AM   #38 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: So this is my build

When i used it i did notice it used a bit less ram then vista but it did not run any better or worse than vista for the most part. With computers nowadays Vista is not really a FPS killer.

Man, the antec 300 is small! If you think thats huge wait until you see a E-ATX case.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 07-30-2009, 02:41 PM   #39 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Whitesburg, Kentucky
Posts: 23
Default

Haha I'm used to those mini cases you get from retail computers like at Walmart.
Yeah with PC's nowadays Vista and 7 don't bring them down. I should have thought of it that way, lol
E-ATX? I'll look some up.

Should receive the rest of my stuff anytime, UPS comes anywhere from 2 to 7 at my house.

Got it build! And DANG it's fast!
I do have one problem, when I turn the PC on eveyrhting powers on, but nothing comes on the screen. I can hear the DVD drive and HDD start up, shut down, start up, shut down over and over. (That's what it sounds like, but it may make them churn for a second then stop over and over.)
After about 30 seconds the bios will come up and proceed to Windows.
(Expressgate would not work! It said "Install Inclomplete". I had to disable it.)

I'm using an IDE LightOn DVD-RW drive, and a SATA WD drive.

What does this mean and why does it happen?
Mungdaal is offline  
Old 08-02-2009, 04:17 PM   #40 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Whitesburg, Kentucky
Posts: 23
Default Re: So this is my build

Ok there is something wrong here, I'm not sure if it is hardware instability, or just Windows.
Yesterday I got 4 blue screens, and already 2 today. It's random sometimes, then I can trigger it to.
World of Warcraft barrages me with errors almost all the time, FireFox will crash almost constantly, about an hour ago I tried to download a game with XFire and it bluescreened as soon as the download started.
I launched Internet Explorer, went to Google and Windows changed the theme to basic, followed by a bluescreen about 10 seconds later. My system will randomly restart also.
It's just a bad experience, now it may sound unstable by what I said, but that stuff is random, I can do anything and it will be fine, sometimes I can and other times everything bugs out.
Is this Windows 7? I'm going to try Vista and see if it's any better, as every driver for my computer is for Vista, and not Windows 7.

Next time I get a bluescreen I'll write down what it says, it goes away pretty quick and restarts.

I'm also going to call Asus tomorrow about my delayed startup, and ask their opinion on my problems.
__________________

Mungdaal is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Great Beginner Build Guide Spit-wad New Systems | Building and Buying 5 04-29-2009 10:17 PM
Need advice on 1st time budget build Dudeman System Upgrades 6 04-12-2009 06:29 PM
$1000 CAD Build xxfirexx New Systems | Building and Buying 15 03-12-2009 05:00 PM
Windows 7 Build 7000 Beta Review KSoD Official TF Reviews 11 02-15-2009 01:33 PM
First PC build, any help appreciated. relapserebel System Upgrades 16 01-29-2009 01:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.