so i built a new rig... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2008, 12:36 PM   #21 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 187
Send a message via AIM to Skeeg
Default Re: so i built a new rig...

lol, i would be lower but i got the best AGP card by BFG.... last of its bread lol, i can run assassins creed on medium with it, its held up pretty decent actually.
__________________

Skeeg is offline  
Old 08-04-2008, 01:37 PM   #22 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 412
Default Re: so i built a new rig...

IF you have the mentality of waiting to build cause something better is gonna come out, then your never gonna actually end up building a PC, since something new and better is always coming out in like 6 months increments. I could see waiting a couple weeks or a month, but waiting 3-4 months is kinda pushing it if your rig is just plain outdated. On top of the fact that the new stuff that comes out is going to be at a very high price, then drop in a couple months like 95% of the time.
__________________

__________________
Case: COOLER MASTER Centurion 5
Mobo: GIGABYTE GA-P35-DS3R
CPU: Intel Core Duo E6750 2.66GHz @ 3.2GHz
GPU: EVGA GeForce 8800GTS 320MB
PSU: CORSAIR CMPSU-520HX 520W
RAM: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) DDR2 800
(RIP) HDD 1: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
HDD 1: Western Digital Caviar Blue 320 GB
HDD 2: Seagate Barracuda 7200.11 500GB
HDD 3: Western Digital Caviar Black 1TB
HS: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 92mm CPU Cooler
OS: Windows XP 32 Bit Home :rolleyes:
Audio: Maya1010 Pci with Breakout Box
BlueHeaven is offline  
Old 08-05-2008, 04:02 PM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 187
Send a message via AIM to Skeeg
Default Re: so i built a new rig...

so i got another question lol.

all my main parts are coming in tomorrow.... but the case is not coming in till thursday. i have been dying to play on this thing so im wondering if i can assemble the computer on my wood desk, there is no coating of anything on it so i know its not conductive. and i figured i would use a house fan since the case fans wont be there.

then next day i can install into the case... yay or nay?
Skeeg is offline  
Old 08-05-2008, 07:21 PM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: so i built a new rig...

yes, i have run many computers out of cases, it is fine, just make sure it is far enough away from things and that nothing could hit the cpu fan, also be carful with the video card and other cards in the computer as you could easily damage them by hitting them because they are not supported by the case outside of one.

Quote:
yay or nay?
SGA fan? ("i need a yay or nay..." said by Rodney McKay.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 08-05-2008, 07:27 PM   #25 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 187
Send a message via AIM to Skeeg
Default Re: so i built a new rig...

ive watched it many times lol... so i guess i can be considered a fan.
Skeeg is offline  
Old 08-06-2008, 12:06 AM   #26 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: so i built a new rig...

you must find the 2 pin power on jumper and turn it on with a piece of metal with simple contact

i've run almost all my computer with no case just fine... damaging anything would only be your fault from carelessness...

so i wouldnt worry.. game on
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-06-2008, 12:20 AM   #27 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: so i built a new rig...

^lol, for got about that, i have a spare on switch i use when i don't have a comp in a case.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 08-06-2008, 12:32 AM   #28 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 187
Send a message via AIM to Skeeg
Default Re: so i built a new rig...

ya i read about using a small screw driver for that... i also have some switches from my car i guess i could rig up.
Skeeg is offline  
Old 08-07-2008, 12:16 AM   #29 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 187
Send a message via AIM to Skeeg
Default Re: so i built a new rig...

well got all the parts but the case today, all together and working great.... on it right now actually. the SATA thing kinda confused me and was few parts of "oh my god" but all in all it was fun and pretty interesting for my 1st build id have to say.

also +1 to evga on the 780i board for power buttons and restart button built into the board, worked out perfectly since i dont have the case.

only thing tho, it says my ram is running at 5-5-5-15, it should be at 4-4-4-12. how do i fix this, and can anyone point me in the direction of overclocking for dummies?
Skeeg is offline  
Old 08-07-2008, 12:21 AM   #30 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: so i built a new rig...

im glad it went off without a problem, i only know basic overclocking, nos can help you out.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First rig being built - Thoughts and suggestions Method New Systems | Building and Buying 9 08-08-2008 09:38 AM
Striker II Extreme 790i, new rig problem. System slow? manowar Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-09-2008 05:15 AM
My New Alienware ALX Rig... KNiGHTMaRe89 New Systems | Building and Buying 41 02-25-2008 10:15 PM
New rig on it's way. Phoenix219 New Systems | Building and Buying 6 01-13-2008 10:41 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.