Small Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2005, 07:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 40
Default Small Problem

Well today me and a couple of my friends started building my new pc. We had everything hooked up and were fighting with it to turn on, eventually we moved some plugs and it spontaneously started. We got into the BIOS menu and all that and then left to go to my friends house to get WinXP(we turned the comp off before doing so). When we came back.. the comp won't start, we fought with it for a good hour and a half and still nothing, I'm fairly certain if anything is messed up with the hardware it must be the mobo, but i'd like any opinions from you guys as to what the problem could be.

P.S.- i ruled out the power supply being the culprit after reinstalling the old hardware and it ran fine.
__________________

Richimself is offline  
Old 12-29-2005, 09:39 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

Can't help you out. I had a problem of some sorts with my first machine booting up and I had some of the plus and minis's switching on the board.
__________________

__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 12-29-2005, 10:07 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Could be the polarity of something being the wrong way either usb or power LED`s try switching them around last time mine wouldnt start was because my usb connector to the mobo was in upside down doh!. Also make sure nothings come loose push every wire in firmly.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 12-29-2005, 10:11 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 40
Default

I've already requested an RMA, when we were trying to get it to work we did just about everything i could think of.. made sure everything was in firmly and switched around the power sw and all that just about any way you could. I just think it's strange that we started to move the wires and it just worked.. I thought maybe it could have been a small little something that we over looked that's why i asked thanks for the input.
Richimself is offline  
Old 12-29-2005, 10:13 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

ok maybe you shorted it out by accident, did u try it without any devices connected to it? anyway good luck with your new board when it arrives.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 12-29-2005, 10:15 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 40
Default

Yeah i figure we may have broken it but we tried it outside of the case as the asus people said to do with just the video card ram and cpu plugged in and no dice... just really hoping nothing went with it if it did short.
Richimself is offline  
Old 12-29-2005, 10:15 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

run it outside of the case first, see if it runs fine before installing it. This will determine if its grounding/shorting out to the case (metal screws on mbd). You can get plastic sleves to prevent this usually, sometimes though it just wont work in the case.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 12-29-2005, 10:29 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 40
Default

Ah, well we tried it outside of the case after failing to get it running inside of it, as i said, RMAing tomorrow hopefully they'll fix/replace the board and all will be right with the world
__________________

Richimself is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.