SLI Two Video Cards Same? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2008, 01:02 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 129
Default SLI Two Video Cards Same?

Hi im just woundering if i can SLI two video cards that are differnt from each other like i have a 8800 Gs and i want to get a 9800 GTX but will i beable to SLI them or do i have to have the same video card or if i cant can i get a 8800GTS? i just hope i can SLI the 8800 with the 9800.
__________________

Doom10320 is offline  
Old 07-09-2008, 02:13 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: SLI Two Video Cards Same?

the gpu of the graphics card needs to be the same, some times u can get away with cards that have the same gpus by flashing bios. this means that they would be same memory size, memory bit interface etc. the only difference would probably be clock speeds.

but otherwise no, you cannot.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 07-09-2008, 07:17 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Iron Feet's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Aurora,IL
Posts: 172
Default Re: SLI Two Video Cards Same?

Quote:
Originally Posted by Doom10320 View Post
Hi im just woundering if i can SLI two video cards that are differnt from each other like i have a 8800 Gs and i want to get a 9800 GTX but will i beable to SLI them or do i have to have the same video card or if i cant can i get a 8800GTS? i just hope i can SLI the 8800 with the 9800.
You can only SLI with another 8800 GS. Personally, I would rather have a single 9800 GTX over 8800 GS in SLI.
Iron Feet is offline  
Old 07-09-2008, 09:10 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: SLI Two Video Cards Same?

SLI only works for two exact same GPUs, preferably at same speeds (same memory too, you can't put a 320mb GTS with a 640mb GTS)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
One or 2 video cards? NightSurge New Systems | Building and Buying 14 06-02-2008 10:19 AM
can video cards work for all computers? StriderZ System Upgrades 1 05-08-2008 07:54 AM
going SLI VS A whole new video card IBM/PS1 System Upgrades 3 09-28-2007 11:52 AM
video cards levon11 Monitors, Printers and Peripherals 3 09-25-2007 12:46 AM
agp video cards Transerver New Systems | Building and Buying 38 05-28-2007 11:39 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.