Sli Question for my 8600 GT - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-08-2008, 02:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default Sli Question for my 8600 GT

i am looking for another card to sli them. i have the 256 mb one atm, will the 512 work with it in sli, or do i ahve to find another 256 mb one..

thanks ^_^


Damger
__________________

damger is offline  
Old 06-08-2008, 02:25 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

You will have to get a 256mb one but you need an SLI board to get SLI capabilities, but 8600gt SLI is NOT worth it as it performs horribly in SLI... my recommendation is to sell the one you already have and get something better
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-08-2008, 02:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Prototype's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Katy, Texas
Posts: 1,276
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

Maybe get a 9600GT SLI it gets 90% increase in perfomance when u add the second card
__________________
Project [PROTOTYPE] | Intel Core i7 Bloomfield
i7 920 4.4GHz | XFX 5870 Crossfire 900/1300 Mhz | EVGA E760 Classified | Windows 7 Ultimate | Logitech G5 | Logitech G15 | Silverstone Raven RV02 | Corsair 850HX
WD 640GB Black | WD 320GB External | Megahalems | G.Skill 6GB 1866 9-9-9-21

http://www.techist.com/pc/f10/project-prototype-218619/
Tech-Forums 1st 30K 3DMARK06

Intel Core i5 Lynnfield (Completed)
Prototype is offline  
Old 06-08-2008, 02:31 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

Thats if he even has a SLI Motherboard

but you could get one 9600gt, and that will pwn 8600gt's SLI mode
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-08-2008, 03:00 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

A single 8800gs or HD3850 would also be better than sli 8600gt's
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 06-08-2008, 05:48 PM   #6 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

sell the 8600GT you have for like 50 bucks or something and spend another 70 and buy an 8800GS. The single 8800GS will whoop on SLI 8600GT's. Not only that if you have a single 8600gt i doubt your system is SLI ready.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-08-2008, 06:20 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

yea it is i got an 800w psu sli rdy, nforce 680i lt sli mobo and 2 gigs, and 2.4ghz c2d.
but yea i might sell the one i have and spend a bit more. i got bout $150 not counting this card any ideas???
damger is offline  
Old 06-08-2008, 07:05 PM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

At $150 you cold get an 8800gt which will be a huge improvement from your current card.

Newegg.com - EVGA 512-P3-N800-AR GeForce 8800 GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 06-08-2008, 07:08 PM   #9 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

Quote:
Originally Posted by damger View Post
yea it is i got an 800w psu sli rdy, nforce 680i lt sli mobo and 2 gigs, and 2.4ghz c2d.
but yea i might sell the one i have and spend a bit more. i got bout $150 not counting this card any ideas???
let me guess it was a pre-built wasn't it...I can tell just tell by everything in the specs not matching right.

What kind of PSU is it and also is your cpu overclocked by chance?
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-08-2008, 07:34 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default Re: Sli Question for my 8600 GT

First off, it was my first build and i did pick the parts..

if i sold the 8600 that would be fine.. only thing is im on the west coast of canada so no newegg.. ( it's just a stupid staples psu but it says sli rdy )
no the cpu is stock
__________________

damger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLI 8800gt power supply question jfenwick New Systems | Building and Buying 22 05-02-2008 10:09 PM
SLI worth doing with 19"??? wafflehammer New Systems | Building and Buying 43 05-02-2008 03:57 PM
SLI 8800GT EVGA vs Galaxy Ren89 New Systems | Building and Buying 5 04-21-2008 06:27 PM
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
Question about the nVidia 8600 and the 8800 DasDaBizzatch New Systems | Building and Buying 10 06-05-2007 12:20 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.