sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy??? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-22-2008, 09:07 PM   #21 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

Quote:
Originally Posted by illnastyimpreza View Post
than what other real options are there to take full advantage of SLI other than the EVGA?
asus and msi both make a 750i board.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-23-2008, 07:53 AM   #22 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

awesome thanks... If I don't go evga for step up than I'll definatly pick that one...its like $100 less

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
asus and msi both make a 750i board.
yes but I was told that to take FULL advantage of sli I need to go with the EVGA ... whats the storry there ??
__________________

illnastyimpreza is offline  
Old 05-23-2008, 08:32 AM   #23 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

The evga is a non reference design with all solid capacitors and support for x16/x16 sli while the other 750i's only support x8/x8.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 05-23-2008, 09:09 AM   #24 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

^ what does x8/x8 mean ???
illnastyimpreza is offline  
Old 05-23-2008, 09:35 AM   #25 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

The Pci express x16 slots only operate at 1/2 their speed (x8) when they are running 2 cards.

Sorry, I was wrong it looks like the other 750i's also have x16/x16 in sli.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 05-23-2008, 09:50 AM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

750i FTW goes at 16/8

the rest are 8x/8x
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-23-2008, 09:50 AM   #27 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

oh cool.... good to know

now to decide whether to go single 8800GTS(or GTX)
OR

SLI 9600GT ... (for now)
illnastyimpreza is offline  
Old 05-23-2008, 04:26 PM   #28 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

16/8 or 8/8 or 16/16...you aint gonna tell the difference.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-23-2008, 06:09 PM   #29 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

how much does the slow opperating at half its speed effect the actualy graphics?? is even half speed close to the bottleneck of the cards output ??
illnastyimpreza is offline  
Old 05-23-2008, 10:35 PM   #30 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: sli MOBO... do I HAVE to SLI initialy???

like i said, it you will not be able to tell a difference. probably not even with a benchmark.
maybe 5%.
not worth the extra money, trust me. i spent more on a 590sli mobo because i assumed it would give me better graphics performance (it has 2 x 16x pcie lanes). not true at all.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
SLI + Dual Monitors WORKS.... Black Falcon 921 Monitors, Printers and Peripherals 4 03-22-2008 10:34 AM
BEST FUTURE PROOF Phenom compatible SLI chipset MOBO on the market?? StoolKitten New Systems | Building and Buying 6 03-06-2008 07:56 PM
ASUS m2n sli deluxe mobo problem. possibly cpu galvo Hardware Repairs and Troubleshooting 0 12-24-2007 02:04 PM
Woot finally a SLI Phenom mobo( nvidia 780a) hmammen New Systems | Building and Buying 7 12-21-2007 10:25 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.