SLI / Crossfire and my new PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2006, 07:45 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default SLI / Crossfire and my new PC

Hey guys this is the rig i will be getting in 2 weeks :

AMD 4200+ 64bit Dual Core
1GB Twinmos 667 DDR2
Saphire 1900Xt 512mb
Asus M2N-E M.Board
Supertalant Case Full Tower
500W Spire PSU
80GB SataII 7200RPM 8mb Seagate HD

i want to know that cards today are being like x2 and that if any day in the future i will need to upgrade will i only need a new M.Board and the SLI/Crossfire card..?

Preacher
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 08-29-2006, 08:18 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

1. I would get rid of the 4200+ and the mobo, and go for an intel core 2 duo with a compatible socket 775 mobo, the performance difference is immense.

2. Your card is more than enough, IMO xfire would be a waste of money as the new range of directX10 cards are just on the horizon.

3. Are you sure an 80GB HD will be okay for you?

EDIT: 4. Also you may want to consider 2GB RAM
__________________

__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 08-29-2006, 08:20 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

1. im going AMD, they have proved and they will kick the conroe out soon...
2.Will DX10 support PCI-E slot
3. i will have a another 80GB HD my old one.
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 08-29-2006, 08:23 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

Quote:
Originally posted by Preacher
[B]1. im going AMD, they have proved and they will kick the conroe out soon...
Look at these results and then think it over:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2802&p=4

Quote:
2.Will DX10 support PCI-E slot
As far as I know, yes.
__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 08-29-2006, 08:28 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

30 points diffrence anyways ill be going AMD ill always be able to upgrade
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 08-29-2006, 08:32 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

*Sigh* you didn't read the whole review did you? The gaming performance difference is immense e.g.:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=2802&p=10

Notice the 4200+ is at the bottom of most benchmarks and even the most basic core 2 duo at stocks speeds (e6300) owns it, let alone when overclocked . Plus it's cheaper. TBH you'd be a fool not to go conroe atm.
__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 08-29-2006, 08:46 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

well i made this similar build think i will go Conroe........ this is the build it is the same amount of money :

CoreĀ™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache
ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire
512MB TwinMOS x2
Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E
80GB 7200RPM, 8MB, SATA II
Supertalent CA-601UFK Black
RockeTeer III 500W Silent (24pin)

My only question is the M.Board any good my limit for the M.board is 700NIS check these sites if you would like to find a better one for the same price
ksp.co.il - they have english
noacomp.co.il - they have english
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 08-29-2006, 08:50 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

Looking good, I would recommend the Intel D975XBX Mobo, it's available on that ksp.co.il site.

Also you may want 2GB Ram in your system
__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 08-29-2006, 08:52 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

well.... im getting another 1gb of Ram 1 month after i buy the PC so yay but that M.Board is 300NIS over my budget so i cant get it maybe find a diffrent one
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 08-29-2006, 12:21 PM   #10 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

ya xfire boards are insane expensive, I would get the board by intel themselves. It is like 120USD.
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.