silver stone stf60 enough? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2008, 07:12 PM   #1 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default silver stone stf60 enough?

is my power suplyenought to pwer 2 gtx 260 a q6600 over clcoekd cpu, 3 dvd drives, one hdd, and a waer cooling loop. that is my psu NCIX.com - Buy Silverstone Strider ST60F 600W ATX12V 24PIN Modular Power Supply W/120MM Fan Active PFC - SST-ST60F In Canada. its a 56 amp, id is suposably around 44.8 amps after efficiency loss. ps i was gonna order a gtx280 friday but i have a pnone bill to pay and i decided il get sli gtx260 il get oen this pay the next next pay, plus i wana buy a zune the 80gb model is now available in canada.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 07-14-2008, 08:00 PM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: silver stone stf60 enought?

No, the 600W psu will most likely not cut it, or cut it too close to be safe.

According to Nvidia, you need at least a 700W psu with at least 50A on the 12V rails for SLI with GTX 260's.
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 07-14-2008, 08:07 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: silver stone stf60 enought?

I would get a Corsair 750tx.

NCIX.com - Buy Corsair TX750W 750W ATX 12V 60A 24PIN ATX Power Supply Active PFC 120MM Fan - CMPSU-750TX In Canada.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 07-14-2008, 10:03 PM   #4 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: silver stone stf60 enought?

im looking a a strider 750 or 850. NCIX.com - Buy Silverstone Strider ST75F 750W ATX12V 24PIN Modular Power Supply W/120MM Fan Active PFC SLI Ready - ST75F In Canada.
NCIX.com - Buy Silverstone Strider ST85F 850W SLI Ready ATX12V 24PIN Modular Power Supply Active PFC 8PIN PCI-E - ST85F In Canada.
the 750 has 56 amps im wodnering if the 50$ priuce increse is worth the 70 amops tho. i have a small case so i want to keep it modular.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 07-14-2008, 11:13 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: silver stone stf60 enought?

silverstone is the best lol, if you need 50 amps min, u prob have no choice but to go up,especially if your gonna overclock the cards, unless theres a cheaper psu that has over 60 amps at 750w.

EDIT; the silverstone 750w has got 72 amps that will do you fine, or you could go with the 750tx like jumper said, even though it has 60amps thatll be fine too and save you some cash.

also have a look at the PMP's by cowon, they offere much better audio quality and support FLAC, i have cowon d2 which sleek audio 6 headphones, it is the best
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 07-15-2008, 01:01 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: silver stone stf60 enought?

Quote:
Originally Posted by aspire.comptech View Post
No, the 600W psu will most likely not cut it, or cut it too close to be safe.

According to Nvidia, you need at least a 700W psu with at least 50A on the 12V rails for SLI with GTX 260's.
Could you link me to where they say that? Is it on SLI zone?
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 07-15-2008, 11:51 AM   #7 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: silver stone stf60 enough?

GeForce GTX 260 – a high definition, 3D graphics card for working and playing at full speed.

Under specifications tab. Scroll to bottom.

Max card power 182W

Minimum power for a single card for system is 500 watts, add the max power of another card to it, boom 682 watts.

364 watts/12 volts = 30 amps of card draw at max load.
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 07-15-2008, 01:22 PM   #8 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: silver stone stf60 enough?

I just picked up a thermaltake toughpower 700w modular. They're stable as ****
__________________

__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP w19 19" Silver Widescreen Monitor commandercup Buy/Sell/Trade and Hot Deals 10 06-06-2008 12:01 AM
Problems after Installing new CPU heatsink and Arctic Silver 5 schwarg Hardware Repairs and Troubleshooting 2 11-25-2007 08:43 PM
AMD + Artic Silver = AMD warranty void. krazieaznboi Overclocking and Modding 18 08-02-2007 12:00 PM
4GB IPOD mini (silver) hardly used. Win2kpatcher Buy/Sell/Trade and Hot Deals 2 07-26-2007 06:48 PM
Preparing Cooler for Artic Silver ycoidi2000 New Systems | Building and Buying 2 04-05-2007 08:15 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.