Side fan problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-22-2006, 10:49 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 85
Send a message via Yahoo to Sakeri
Default Side fan problem

So I got my pc up and running, for the most part anyway. I don't have an OS yet so I can't really do much with it til tomorrow, but here's my problem.

My side window fan doesn't work. It moves a little when I first turn on the pc, but then doesn't move anymore.. UNLESS I spin it with my finger, then it works normally. It just doesn't seem to have enough umph at start to get spinning on it's own.. not sure why.

Aside from that, all seems well thus far (aside from the amd fan being louder than I'd like.. I'll probably replace it anyway)

I guess if the side window needs to be replaced, it's no biggie.. the color of it is more of an aqua while the other colors are a deeper blue, so yeah.. I could stand to replace it with a new, working, and matching color fan, but I wonder what the prob could be?

The case is an NZXT Apollo by the way.
__________________

Sakeri is offline  
Old 09-22-2006, 11:23 PM   #2 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

is the fan old? cause if it is, it is just worn out.
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-22-2006, 11:24 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 85
Send a message via Yahoo to Sakeri
Default

Can't imagine that it would be. I ordered this stuff on Monday and got it on Thursday.
Sakeri is offline  
Old 09-22-2006, 11:35 PM   #4 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

o so it is brand new?? okay well then the fan is defective. you can also try using a diferent PSU plug for the fan.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-22-2006, 11:37 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 85
Send a message via Yahoo to Sakeri
Default

Yep. I switched plugs, using the one that was working with the rear fan, and same thing. So I figured yeah, it's bad. And since I don't intend on getting it moving with my finger every day, time for a new one

Addendum: Hrm.. are you in the Marines by chance? I only ask cuz of your avatar.. hump day + the name Lance C.. Lance Cpl perhaps. I could be wrong though.
Sakeri is offline  
Old 09-22-2006, 11:42 PM   #6 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

send thAT BI*** back LOL well ya that really sucks
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-22-2006, 11:44 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 85
Send a message via Yahoo to Sakeri
Default

Heck no I'm not sending it back over one fan. I don't wanna be without my pc for that long. I'll just buy a new fan.. one that matches the rest of the colors on my case
Sakeri is offline  
Old 09-23-2006, 12:00 AM   #8 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

o so the fan came with the case then? well ya then I would just buy like a 12 dollar one, it will outperform the one in it by far.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-23-2006, 01:15 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 63
Default

Or you could get a cool looking lighted fan to make your case glow for about $20
__________________

__________________
SPEEEED UP Windows XP using the secret tweaks in these videos.
toniaxp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.