Should I.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-15-2006, 07:30 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default Should I....

Should I trade my 7900gt ko for a x1800xt?

I just bought a new 20" widescreen and the native resolution is 16x10 so you guys think itll be worth it for the better image quality and the 512mb on x1800xt?
__________________

Jayvon is offline  
Old 10-15-2006, 08:53 PM   #2 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

dont see why not.
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-15-2006, 09:16 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Should I....

Quote:
Originally posted by Jayvon
Should I trade my 7900gt ko for a x1800xt?

I just bought a new 20" widescreen and the native resolution is 16x10 so you guys think itll be worth it for the better image quality and the 512mb on x1800xt?
No. The difference is not big at all. The drivers have settings to improve picture quality over gaming anyway.

If you want great picture quality, pick up a Matrox.
turtile is offline  
Old 10-15-2006, 09:28 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default

...I have a 512 x1800...

but I'd go with an nvidia card if I were you...again, even this current day, nvidia I believe, proves it's drivers are still better.

Of course I'm only basing this off of vista and what nvidia/ati owners are voicing
atomic tofu is offline  
Old 10-15-2006, 11:12 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 226
Default

even at high resolutions - 16x10? I heard the 512mb actually helps out.
__________________
AMD X2 4200 + Zalman 9500
Asus A8R32 MVP Deluxe Motherboard
eVga 7900Gt Ko + Vf700 @ 600/1620
SB X-Fi XtremeMusic + Klipsch PM 5.1
Thermaltake ToughPower 750w Modular
Seagate Barracude SataIII 250Gb
Samsung/Lite On Dvd/Cd RW
NEC 20WMGX 20\'1 WideScreen
Logitech G15
Logitech Mx518
ThermalTake Tsunami Case

http://s141.photobucket.com/albums/r58/lvlarvin/
Jayvon is offline  
Old 10-16-2006, 07:46 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Quote:
Originally posted by Jayvon
even at high resolutions - 16x10? I heard the 512mb actually helps out.
512MB is more marketing. It only stores graphic details - if the card can't process that much data, it will not even use it. It may even slow it down.
__________________

turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.