seprate hard disk for os? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-06-2005, 06:30 PM   #21 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 135
Default

Well what I would do is setup 2 f the the raptors in RAID 0 for all my games (now that is an awesome setup), and then have one more raptor for my OS (with maybe a few programs on like photoshop etc) just incase I need to re-install Windows again. Then I would have a seperate BIG hard drive (like 400Gb) for like films, music, big files etc.

That way, if the OS fails, you don't lose important info, your games run super quick on the two raptors in RAID 0, and you have huge amounts of storage for big files.

Personally, I would get 2 x 74Gb raptors for games, 1 x 36Gb raptor for OS and slow programs, and then 1 x 400Gb/500Gb for storage.

Just remember, don't put all four raptors in RAID 0, because if one fails, the other three need to be wiped as they are now useless without the missing piece of information that has been corrupted.

Quote:
Originally posted by bigo93bronco
thanks man looks like you haven't been decieved after all LOL.
Haha, no it doesn't
__________________

__________________
<center>Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 512KB l Gigabyte GA-K8N-XP Sli Motherboard l XFX GeForce 7800 GTX 256Mb (450/1250) l OCZ 2Gb (2 x 1Gb) Dual Channel Platinum Series DDR400 l Maxtor Diamondmax 250Gb SATA 7200rpm 16Mb Cache l Enermax 600W Noisetaker l NEC ND-3540A Black Dual Layer DVD+/-RW l Sony 3.5\" FDD l Black Coolermaster Aerogate 2 Fan Controller l Extreme Gaming Spider Case l Viewsonic VX924 19\" TFT 4ms Response Time l Logitek MX518 l Saitek Eclipse l Windows XP Professional Service Pack 2</center>
the deceived is offline  
Old 09-06-2005, 06:43 PM   #22 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

well if one of the raptors fail, all his games are gone too , just get a raptor for the OS, and put 2 250GB hdds into raid 0 or raid 0+1 or raid 1 or raid 5 or raid 2 or raid 50 or raid whatever you feel like doing
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-06-2005, 06:48 PM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 135
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
well if one of the raptors fail, all his games are gone too , just get a raptor for the OS, and put 2 250GB hdds into raid 0 or raid 0+1 or raid 1 or raid 5 or raid 2 or raid 50 or raid whatever you feel like doing
Yeah, that is the unfortunate thing. But really, the only thing you'll want to keep from your gaming hard drives are your game saves, and any mods you have downloaded. So just like backing up data on a CD/DVD, just make sure you copy your game saves and mods onto your other raptor with the OS on That way, if they one does fail (which is highly unlikely), all you have to do is install the games again! You don't lose any information that isn;'t already provided on the installation CD(s).

Hope that helps!
__________________
<center>Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 512KB l Gigabyte GA-K8N-XP Sli Motherboard l XFX GeForce 7800 GTX 256Mb (450/1250) l OCZ 2Gb (2 x 1Gb) Dual Channel Platinum Series DDR400 l Maxtor Diamondmax 250Gb SATA 7200rpm 16Mb Cache l Enermax 600W Noisetaker l NEC ND-3540A Black Dual Layer DVD+/-RW l Sony 3.5\" FDD l Black Coolermaster Aerogate 2 Fan Controller l Extreme Gaming Spider Case l Viewsonic VX924 19\" TFT 4ms Response Time l Logitek MX518 l Saitek Eclipse l Windows XP Professional Service Pack 2</center>
the deceived is offline  
Old 09-06-2005, 06:55 PM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6
Default

thanks guys i have made up my mind now. 1 raptor 74 for OS and normal programs, and 2 in raid 0 for my games. If i need more room for my games or something down the road i can rebuild the array, adding another raptor, and not have to reinstall the OS. My files (mostly music) will go on my server, and i'll just set it up so i can access them from there through the game monster. Boy i can't wait to get this thing 100% finished. I'm using her right now in a very stripped down form, until the rest of my parts get here so i can finish her. Thanks for the help!+!+!+!+!
bigo93bronco is offline  
Old 09-06-2005, 07:07 PM   #25 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 135
Default

Your welcome Make sure you come back and tell us some benchmark scores !!
__________________
<center>Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 512KB l Gigabyte GA-K8N-XP Sli Motherboard l XFX GeForce 7800 GTX 256Mb (450/1250) l OCZ 2Gb (2 x 1Gb) Dual Channel Platinum Series DDR400 l Maxtor Diamondmax 250Gb SATA 7200rpm 16Mb Cache l Enermax 600W Noisetaker l NEC ND-3540A Black Dual Layer DVD+/-RW l Sony 3.5\" FDD l Black Coolermaster Aerogate 2 Fan Controller l Extreme Gaming Spider Case l Viewsonic VX924 19\" TFT 4ms Response Time l Logitek MX518 l Saitek Eclipse l Windows XP Professional Service Pack 2</center>
the deceived is offline  
Old 09-06-2005, 08:48 PM   #26 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

yes thank you finally you came up with the idea of making 1 raptor your OS and 2 in raid for your games, BUT BACKUP REGULARALY, like everyone month or so...or everytime you save something important.
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.