SeaSonic S12 Energy Plus Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2007, 12:15 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default SeaSonic S12 Energy Plus Question

I have one last quesiton about this power supply

What are modulr cables, and what is the total combined amp rating with all four 12 volt rails? Is it 72?
__________________

Deadpixel is offline  
Old 07-09-2007, 12:31 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

modular just means that all the cords are seperate so u only need to put in the ones u need much be for air flow, most new psu are modular
__________________

__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 07-09-2007, 12:40 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

Quote:
Originally Posted by kobe24 View Post
modular just means that all the cords are seperate so u only need to put in the ones u need much be for air flow, most new psu are modular
And what about the combined amp rating?
Deadpixel is offline  
Old 07-09-2007, 02:24 PM   #4 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

The combined total amperage is only 41...which is enough for any single GPU solution system however for a unit that price thats quite low. The Corsair 620HX which can be had on zipzoomfly.com for about 10 bucks more has a total of 50 amps and 620 watts.

Seasonic are good unit just very expensive for the amperage they put out. Corsair are of the same quality just about when it comes to PSU's.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 07-09-2007, 02:45 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
The combined total amperage is only 41...which is enough for any single GPU solution system however for a unit that price thats quite low. The Corsair 620HX which can be had on zipzoomfly.com for about 10 bucks more has a total of 50 amps and 620 watts.

Seasonic are good unit just very expensive for the amperage they put out. Corsair are of the same quality just about when it comes to PSU's.
But, doesnt It have for 12 vlt rails, rated at 18 amps? Wouln't that be 72?
Deadpixel is offline  
Old 07-09-2007, 02:47 PM   #6 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

That just the peak which is 18a for each rail which is the highest the PSU can supply at a brief time, the actual maximum is 41a combined which the PSU can supply constantly with stability. 41a is very good especially for a 550W with an 88% efficiency. That's more than enough for a high end system with a single 8800GTX with plenty of head room.
__________________

Law is offline  
Old 07-09-2007, 02:49 PM   #7 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

Quote:
Originally Posted by Law View Post
That just the peak which is 18a for each rail which is the highest the PSU can supply at a brief time, the actual maximum is 41a combined which the PSU can supply constantly with stability. 41a is very good especially for a 550W with an 88% efficiency. That's more than enough for a high end system with a single 8800GTX with plenty of head room.
Exactly right. 41a is plenty for an 8800GTX system and the efficiency is 88% which is very high meaning it'll save you a few bucks on electric hehe.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 07-09-2007, 02:49 PM   #8 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

i agree with sore for the price of a SS its not worth it
if you havent bought it yet i would save your money and buy a Hiper Type R 580watt for about 100 bucks
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 07-09-2007, 03:16 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
Exactly right. 41a is plenty for an 8800GTX system and the efficiency is 88% which is very high meaning it'll save you a few bucks on electric hehe.
Will run it 8800gts 320mb in SLI? I havnt boughten it yet, I'm buying it from a local store, they also have a 650w SLI S12, same thing just with 650 watts
Deadpixel is offline  
Old 07-09-2007, 03:17 PM   #10 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: SeaSonic S12 Energy Plus Question

Most likely but why would you ever go SLI? I get tired of telling people SLI is not worth it's money in performance...you would be better off with a single 8800GTS before you ever went SLI 8800GTS.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question using RadioButton in VB.Net punkin Programming 4 07-08-2007 11:20 PM
Mobo Question Indobos New Systems | Building and Buying 9 06-28-2007 11:45 PM
Ram OC question zetahammy Overclocking and Modding 0 06-16-2007 01:18 AM
Help me clear something up please(Fresh install of xp type question) jonny_uk Microsoft Windows and Software 2 04-21-2007 06:38 PM
Case Fan Question Shafra Overclocking and Modding 10 04-18-2007 06:42 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.