Screen upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2015, 09:48 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Screen upgrade

My question is about upgrading laptop screens. I have the jew origin eon17x and I was wondering is it possible to upgrade the screen later on or so. I wouldnt know where to start on this??

Sent from my D6708 using Tapatalk
__________________

nheppeard is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 09:56 AM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Screen upgrade

Depends on the size and connections.

Isn't it already a high-end screen? Why are you wanting to replace it?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 11:36 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Re: Screen upgrade

Um no, but I heard there's a lot better... I don't care to change it now just curious. I paid to have it professionaly calculated or whatever

Sent from my D6708 using Tapatalk
nheppeard is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 01:17 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Screen upgrade

By "professionally calculated" do you mean color calibrated? That's usually done with an external device.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:16 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Re: Screen upgrade

Yeah my phone auto corrected that for some reason. Origin did it. I guess if I wanted to I could just buy a monitor that's better resolution if I wanted. Hey one more question. I'm just assuming because I don't know. This laptop I can upgrade the cpu and gpu in the future. When new processors come out their usually more energy efficient and more powerful. So my setup should theoretically be able to handle an upgraded processor in like two years or so?? I mean I know I can't put a huge desktop processor in it but something. It has the 4790k now so I'm good.

Sent from my D6708 using Tapatalk
nheppeard is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:20 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Screen upgrade

Quote:
Originally Posted by nheppeard View Post
Yeah my phone auto corrected that for some reason. Origin did it. I guess if I wanted to I could just buy a monitor that's better resolution if I wanted. Hey one more question. I'm just assuming because I don't know. This laptop I can upgrade the cpu and gpu in the future. When new processors come out their usually more energy efficient and more powerful. So my setup should theoretically be able to handle an upgraded processor in like two years or so?? I mean I know I can't put a huge desktop processor in it but something. It has the 4790k now so I'm good.

Sent from my D6708 using Tapatalk
If it's supported by the socket on the board and supported by the BIOS on the board then yes you can upgrade it.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:21 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Re: Screen upgrade

Bios on the bored? Could you explain that?

Sent from my D6708 using Tapatalk
nheppeard is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:26 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Re: Screen upgrade

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
If it's supported by the socket on the board and supported by the BIOS on the board then yes you can upgrade it.
It has the lga 1150 socket. Idk if that's something that will be used for a good while or even how often they upgrade the sockets they use... Is this something that should be fine for a good while??

Sent from my D6708 using Tapatalk
nheppeard is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:49 PM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,287
Default Re: Screen upgrade

All I'm really reading is you want to upgrade all this stuff on a laptop you don't even have yet. Should have just canceled the order and went with a desktop.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:52 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 99
Default Re: Screen upgrade

Quote:
Originally Posted by nheppeard View Post
It has the lga 1150 socket. Idk if that's something that will be used for a good while or even how often they upgrade the sockets they use... Is this something that should be fine for a good while??

Sent from my D6708 using Tapatalk
Oh I know it sounds like that I just like knowing what you can do with it. I'm sure I'll be pretty happy for a good while...

Sent from my D6708 using Tapatalk
__________________

nheppeard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen Markers, Add Marker Lines On The Screen Osiris Tips, Tricks & Tutorials 1 09-17-2010 09:48 AM
Half Screen when in Full Screen Mode? __Camouflage__ Microsoft Windows and Software 1 11-17-2007 01:32 AM
Wide Screen or not to Wide Screen marcus New Systems | Building and Buying 19 10-31-2006 04:09 AM
intel p4 comes to loading windows screen and the screen just goes blank sudarshan_gr Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-24-2006 03:28 PM
Change the Welcome Screen's Screen Saver Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 01-07-2006 10:58 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.