SATA II drive on SATA I port? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2006, 10:28 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech
Default SATA II drive on SATA I port?

I've recently purchased a add-on combo PCI card with 4 USB 2.0, 2 FireWire, 2 SATA I (150), and 1 IDE ports. I originaly searched for just some USB 2 card (sinse my mobo has only 1.1 ports), but find this one quiet cheap and usefull. Also I planned to buy another parallel ATA hard drive (no SATA on board as well).

But now, scince I have SATA I on this PCI hub I thought buying SATA drive. The question is, is it will be compatibe to connect there SATA II drive (for future upgrades)? I thought getting WD3200KS drive by the way.

-Thanks.


----------
Edit: the system config in sig is out of date
__________________

__________________
smartech is offline  
Old 10-27-2006, 11:51 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yeah, SATA and SATA II are completely comnpatible with each other i.e. SATA drives work on SATA II and SATA II drives work on SATA etc.
__________________

Nitestick is offline  
Old 10-27-2006, 12:01 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

SATA II on SATA I will be limited to max throughput of SATA I not that we even reached that yet.
Ste is offline  
Old 10-27-2006, 12:15 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to bigr5026
Default

yes

it will work

you computer and card limits it in your case before the bus speed,
bigr5026 is offline  
Old 10-27-2006, 01:51 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

My friend did that yesterday on a 4 year old PC using the old SATA port for a SATA II it will work

OMG OMG YOUR FROM ISRAEL LIKE ME !! Whats your MSN/ X Fire an Israeli with no spelling mistakes and actually knows some stuff about PC's!
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 10-28-2006, 03:44 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 274
Send a message via ICQ to smartech
Default

Thanks for advice people. I'll order the Western Digital WD3200KS then.
__________________

__________________
smartech is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.