SATA + IDE problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2006, 12:39 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 178
Default SATA + IDE problem

Ok, i have an 80gb SATA hdd installed, and i want to put in my 40gn IDE hdd.

How would i go about setting this up?

AMD Sempron 2500+
ASRock K7S41GX Motherboard
1gb DDR Ram (PC2700)
80gb SGB Hard Drive(OS)
40gb Maxtor Hard Drive
PNY GeForce 6600GT AGP 128MB
5.1 Creative Surround Sound System
SamBarry is offline  
Old 02-21-2006, 12:40 PM   #2 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

you Would Simply Attach the IDE Drive on EDIE Channel 1 and Set it to master.

So long as the 40 GB is just storage, It should boot from the SATA Drive automatially.
Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.