Right, this is starting to pi$$ me off!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2005, 11:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 31
Default Right, this is starting to pi$$ me off!!

After getting my new build to work, it boots up ( with cd unplugged from psu... and yes, itried with psu ) gives me an optionm to start normally, safe mode blah blah...... but when i try and do that i got a flash of the windows loading screen then this error message:

"a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer

check for viruses on your computer and remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. check hard drive to see if it is properly configured and terminated. Run chkdsk /F to check for hard drive corruption and then restart your computer

Technical Information
***STOP 0X0000007B (OXF7C7A640, 0X00000034, 0X00000000, 0X00000000)"

I cant find my xp cd, so i have decided to install win 2k pro over it

with my cd drive, im on the lanparty nf4 screen for *ages* ( i'm not sure whats up with that ) ..... but anyway, i get through the first stage of installing it ( copying files deleting xp, blah blah ) it tells me that it wants to restart and continue.... fair enough, i let it restart and whatnot BUT it always takes me back to the start of the setup again ( and i have progresed through that numerous times )

i unplugged the psu out of the cd rom drive, and the computer boots very promptly, and gives me the choice of starting up on win 2k, to continue the set up. (booting of the hd it seems ) it loads 2k and takes me to a different setup screen than before, but i need the psu plugged into the cd rom drive to continue

with the cd drive plugged in, and even when i make the hd 1st boot choice and remove cd rom drive from 2nd and third ( and remove it as primary slave ) it still wont boot off the hard drive

does anyone know what to do? this system is screwing me round so much..

24hrs is offline  
Old 12-23-2005, 12:06 AM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 373

First, instaed of unplugging the power from your Optical Drives just change the boot priority (HardDive - CDROM - Floppy). Second, it sounds like you just got a bad install of Windows XP (happens to me from time to time). I normally just reinstall it and everything works out fine. Is there no possibility of finding those disks ?

AMD 3800+ X2
Zalman CNPS7000B CPU Heatsink/Fan
ASUS A8N Premium
2 GB G. Skill DDR 400 (2 X 1 GB)
1 GB Ultra DDR 400 (2 X 512 GB)
eVGA 7800GT 256MB
120 GB seagate HD (7200RPM)
80 GB Seagate HD (7200RPM)
Sound Blaster Audigy 2 Platium ZS Sound Card
Logitec z5300 5.1 THX certified speaker
Medusa 5.1 Headphones
ATI TV turner card
DVD Drive
CD Burner Drive
Razer Copperhead Gaming mouse
Nikkon is offline  
Old 12-23-2005, 12:24 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 31

yeah, maybe.... maybe not

ive tried changing boot priority, but its determined not to boot onto the hard drive
24hrs is offline  
Old 12-23-2005, 12:40 AM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306

have you tested the harddrive in another system?
Lonewolf5460 is offline  
Old 12-23-2005, 11:38 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
HAVOC's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC

First of all, what type of HDD are you using?
IS it Serial ATA or IDE?

IF you're talking about an IDE HDD, then put it on the Primary Master, make sure jumper is set to Master. Put the CD-ROM on the Secondary Master, change jumper to master.

Don't put both HDD and CD-ROM on same IDE Channel. Also check the jumpers dude.... The CD-ROM might be on cable select and the HDD might be on master... Which i'll make the HDD hidden to the windows.
HAVOC is offline  
Old 12-23-2005, 11:40 AM   #6 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

Try this:


A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.