Is it required to have quad core for new games now? - Page 5 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-26-2008, 06:02 PM   #41 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by gurusan View Post
console graphics are poo
Theyre not that bad, but yeah, PC's own.
__________________

zedman3d is offline  
Old 08-26-2008, 06:32 PM   #42 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by Puddle Jumper View Post
That's true but console games graphics are generally not as good as pc games. Plus you can use a powerful pc for allot more than gaming.
Yeah but with online play and consoles being the cheaper alternative to computer gaming. Then consumers would be willing to over look the graphic inferiority if it will make it affordable. Besides console graphics are improving and evolving. When it comes to consoles its the games fault for crappy graphics and not the system itself often times. The console graphics will NEVER reach the level of that of a computers. But I mean seriously how realistic do games have to be? Isn't the whole point of gaming to escape reality? Not go right back into it?

*Edit*
Well your right you can use pc's for a lot more then gaming and consoles are just for merely entertainment. Which probably explains this whole media center deal the PS3 and 360 are trying to create.
__________________

__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-26-2008, 06:59 PM   #43 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Crysis is the best looking and most advanced physics on a game; hence it needs more overhead to run. Developers are always trying to get the best graphics they can with least hardware requirements but fact is that more detail needs more power to run.

To answer dual or quad I'd factor in your budget, how long you want to use the rig for etc. You do get a few more frames in most games with a faster clocked dual, but for the long haul I'd sacrafice a few games, take the quad and the benefits of faster encoding/better multitasking/more futureproof.
macdawg is offline  
Old 08-26-2008, 07:50 PM   #44 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by Asianyeti View Post
Is it required to have quad core for new games. And will they ever require it?


Cause I wanted to get Q6600 but i hear E8400 can Overclock alot better and easier.

Also right now Q6600 are bad.

Whats your suggestion (Not interested at all in Nahalem)
Personally I suggest E8400

Because cheaper, runs cooler and faster in current games

At the time games use 4 cores, you would buy a new CPU
maroon1 is offline  
Old 08-26-2008, 07:53 PM   #45 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
Personally I suggest E8400

Because cheaper, runs cooler and faster in current games

At the time games use 4 cores, you would buy a new CPU
You got a point by then the Quads will also be a bit cheaper.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-26-2008, 08:02 PM   #46 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

okay...
1) crysis sucks
2) guru, stop bragging about you proliferation of quad ownership
3) whoever said that you should buy a current quad for future requirements is insane. that makes no sense.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 08-26-2008, 08:17 PM   #47 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
okay...
1) crysis sucks
2) guru, stop bragging about you proliferation of quad ownership
3) whoever said that you should buy a current quad for future requirements is insane. that makes no sense.
F the q6600, Phenom B3's overclock better, unless you hit eBay for a used...

but stick with the dual-core's
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-26-2008, 09:47 PM   #48 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
okay...
1) crysis sucks
2) guru, stop bragging about you proliferation of quad ownership
3) whoever said that you should buy a current quad for future requirements is insane. that makes no sense.
1. Crysis owns
2. dually noted
3. Were you in the same crowd that was initially opposed to dual cores because a higher clocked single core got 3 more fps in games? Some new games are multi-threaded and recommend a dual core, you don't think in the future they will recommend quads?
macdawg is offline  
Old 08-26-2008, 10:22 PM   #49 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

Quote:
Originally Posted by macdawg View Post
1. Crysis owns
2. dually noted
3. Were you in the same crowd that was initially opposed to dual cores because a higher clocked single core got 3 more fps in games? Some new games are multi-threaded and recommend a dual core, you don't think in the future they will recommend quads?
1. Crysis still sucks
2. ?????
3. Explain to me why pc games still play off single cores then. They have been just recently beginning to support dual cores.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 08-26-2008, 11:00 PM   #50 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Is it required to have quad core for new games now?

oh w/e guys, Yes get a dual core, yes they will always until the end of time perform better, ur right, I'm wrong, quads are pointless right now. I grow tired of this, i give up.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual core Vs Quad core ?? illnastyimpreza New Systems | Building and Buying 27 06-03-2008 11:57 PM
45 nm quad core Eric1 New Systems | Building and Buying 18 02-12-2008 11:52 PM
Quad Core Vs Extreme Quad Core? Sneblot New Systems | Building and Buying 14 01-16-2008 02:43 AM
OCC makes a quad core bike for Intel. Jayce Off Topic Discussion 31 12-31-2007 12:35 AM
true quad core processing robina_80 Hardware Repairs and Troubleshooting 15 12-04-2007 09:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.