Rate system plz - Last time I swear LOL - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-10-2005, 06:50 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

unless you guys think it would be better to get 2gigs of cheaper stuff.

one gig of G.Skill TCCD's vs. 2gig of value ram.....

I guess I could always add more ram later but it has to be identical ram doesn't it? G.Skill will soon be impossible to find.....
__________________

j4ckaL is offline  
Old 10-10-2005, 07:05 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 314
Default

May I suggest getting the x2 3800+ instead of the 4400+? It would be much cheaper, and with some easy overclocking can pass 4800+ in speed and performance. I have seen quite a few cases of getting 2.7 ghz(2.4 will reach that of the 4800, and will perform almost exactly the same too). That way you can save money up for a 7800gtx or x1800xt.
Also the Seasonic 600w is supposed to be very good according to tests that were done in tomshardware, and a lot of people around the web are suggesting them. However, a few people in the newegg reviews have had cases where: the 12v rail was really 6v, the psu died after 6 hours of use, and defective fans. Bad batch maybe?
__________________

Vampire_Slayer is offline  
Old 10-10-2005, 07:26 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

well I kind of want the 1MB L2 cache because I will only have 1GB of ram.....not to sure of the relation between the two really. The 7800gt I'm getting should be pretty good because it comes OCed to 470/1100.

for the psu I've never heard of seasonic......I'll check them out though.
j4ckaL is offline  
Old 10-10-2005, 07:45 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Ok let me ask these two questions,

how many watts to overclock my system?

what is the advantage of dual 12V?
j4ckaL is offline  
Old 10-10-2005, 07:53 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

why dont you get the 4400+ toledo, which has 1MB*2 L2 cache..
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-10-2005, 07:54 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
why dont you get the 4400+ toledo, which has 1MB*2 L2 cache..
thats what I'm getting, when I said 1MB in the other post I meant each core has 1MB.
j4ckaL is offline  
Old 10-10-2005, 07:59 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

O sorry i though you were getting the 4800+, anyways nice build btw.
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.