Which RAM should I get? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-16-2008, 02:57 PM   #11 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Which RAM should I get?

oh so i shouldnt even bother sending the ones i have now in.
__________________

__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 09-16-2008, 06:32 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Which RAM should I get?

Quote:
Originally Posted by 35g700 View Post
I am overclocking my e7300, the multiplier is only 10 so I don't think i am going to have a 5GHz clock, so those G-Skill Sticks will be good?
"only 10" i found that pretty comical. Seeing as most chips have 7 and 8 multis these days.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 09-16-2008, 07:35 PM   #13 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Which RAM should I get?

Well my old celeron had a multiplier of 17, and this is my second time overclocking if you count the stuff I did to that crap celeron.

I found out that it can go from 6-10 today.

EDIT: So do you think I will be able to hit 4GHz with the RAM I have now? I have no desire to have the fastest system and 4GHz would be plenty for me.
__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 09-16-2008, 10:31 PM   #14 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Which RAM should I get?

I don't think there is a performance gain after around 3.4ghz, unless your talking benchmarks.
__________________

__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
Problem with RAM / CPU. zukster Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-11-2008 09:43 PM
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
Is faster RAM really worth the extra cash ? Osiris System Upgrades 1 04-16-2008 05:08 PM
My Comp Won't Read My RAM - Help Please SabakuNoTaira Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-17-2008 12:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.