Ram Corsiar vs OCZ, need a decision - Page 7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-03-2008, 09:49 AM   #61 (permalink)
1337 ßtatus
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern California
Posts: 574
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

I need it more!! You already gotz a quadcore.
__________________

1337_JohnN is offline  
Old 11-03-2008, 07:23 PM   #62 (permalink)
Monster Techie
 
Prototype's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Katy, Texas
Posts: 1,276
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
i live in texas close to san antonio. of course i am in a difficult time. you do know that the housing market is in shambles...which is a large part of my business. thankfully, not all of it. just gotta watch the money, lots of people that do what i do arent doing it anymore because they are broke. i am going to make it and hold out, and when the market booms again i will rule here with an iron fist.
You should build houses in Katy. Many people are moving because of the schools. I live in Seven Meadows close to Cinco Ranch. Our house is built by Highland Homes maybe you know them. The schools are reaching their capacity so KatyISD already bought land for new schools.
__________________

__________________
Project [PROTOTYPE] | Intel Core i7 Bloomfield
i7 920 4.4GHz | XFX 5870 Crossfire 900/1300 Mhz | EVGA E760 Classified | Windows 7 Ultimate | Logitech G5 | Logitech G15 | Silverstone Raven RV02 | Corsair 850HX
WD 640GB Black | WD 320GB External | Megahalems | G.Skill 6GB 1866 9-9-9-21

http://www.techist.com/pc/f10/project-prototype-218619/
Tech-Forums 1st 30K 3DMARK06

Intel Core i5 Lynnfield (Completed)
Prototype is offline  
Old 11-03-2008, 10:42 PM   #63 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

too far away from home for me. i do have a friend thats a concrete contractor in baytown, he's making a killing. i like it fine here, i have a strong business base but things are just a little slow. probably will be back to normal (hopefully) in the beginning of next year.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-03-2008, 11:09 PM   #64 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

I love how hilariously "off topic this topic" has gotten :P

So I guess for now I currently plan to get 4 gigs of ddr800, if I can find 1066 for the same 4 gigs price ill prob go with that thought, hopefully theres some crazy deals come november black friday!

PS: Anyone know any good links to a lot of memory ram comparison reviews? They used to have a lot back in the day
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 11-15-2008, 07:12 PM   #65 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

So I finally decided and I'm going with this: Newegg.com - OCZ Reaper HPC Edition 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

anyone have any objections? reasons why I'm going for it:

1. I guess I don't need 1066 ram since the most ill ever overclock too with this q6600 is 3.6 ghz

2. The timings are the same as my current G.skills

3. The voltage recommendations are also the same!

4. Its only 30 after MIR! can't beat that for 4 gigs Newegg.com - OCZ Reaper HPC Edition 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

5. There will be no hope for me getting another 2 gigs of my current G.Skill ram since its still at $100 after 1.5 years and I dont want to mix and match ram

6. I understand I'll only see around a +1.25 ram quantity upgrade since Im on a 32 bit OS, but oh well its a good increase I think for just $30

7. The ram seems to be very tried and true and very recommended

Anyone have any objections or better suggestions? Ordering tonight if I don't hear any
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 11-15-2008, 08:03 PM   #66 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,009
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

RAM is fine, and for 30 AR its a great deal. You shoulda bought my HZ's a few weeks ago, I sold it for $50. You could always loosen up timings and get them higher
AP4LIFETN is offline  
Old 11-15-2008, 08:12 PM   #67 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

I have almost the identical ram but I don't have the reaper edition and I paid twice that much. I have not had any problems with mine.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 11-15-2008, 11:05 PM   #68 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

hmmm when installing the OCZ ram will I even need to change any of my BIOS settings or can I just leave it at 0.3+ volts?
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 11-16-2008, 02:42 AM   #69 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

be better to reset the bios first, then find a settings that will satisfy both sets.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 11-16-2008, 03:26 AM   #70 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Ram Corsiar vs OCZ, need a decision

Quote:
Originally Posted by baron5 View Post
be better to reset the bios first, then find a settings that will satisfy both sets.
er what do u mean both sets? I wont be using the G.skill ram just the OCZ
__________________

__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
32Bit/64Bit RAM Question Oreo New Systems | Building and Buying 9 10-19-2008 02:38 PM
Boot Problem with 8GB's Of RAM :( JustinTime91 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 09-30-2008 05:02 PM
RAM Question b0bby System Upgrades 9 04-21-2008 11:32 PM
Different brand ram in different channels ttoadish New Systems | Building and Buying 3 04-21-2008 05:54 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.