Quick question about Windows 7 Home Premium Upgrade - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-14-2009, 09:29 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Send a message via AIM to Northelim
Default Re: Quick question about Windows 7 Home Premium Upgrade

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
The MEDIA is reusable and not tied to a serial. Yes, a serial has to be used, but you could use your disk with a different serial.
don't you have to pay for another license key/serial?

All I am trying to figure out is if I can just register it on my new pc and then just use it as a back up for the rest of my computers that already have windows 7 that's already activated on them if they go kaboom or something happens.
__________________

Northelim is offline  
Old 12-14-2009, 09:34 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: Quick question about Windows 7 Home Premium Upgrade

You could try contacting the company that made the laptops and request the Windows disks.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 12-15-2009, 09:14 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 458
Default Re: Quick question about Windows 7 Home Premium Upgrade

Quote:
Originally Posted by Northelim View Post
don't you have to pay for another license key/serial?

All I am trying to figure out is if I can just register it on my new pc and then just use it as a back up for the rest of my computers that already have windows 7 that's already activated on them if they go kaboom or something happens.
On your two computers, does it say anywhere on it the windows serial key? Its usually posted somewhere on the computer for pre-builts with installed OS. If you have that key, then you can use the same windows 7 disc for every re-install. All you need to do is enter the corresponding serial key that goes with the computer.

in other words:
So you have "laptop A". If you can find the windows serial key posted somewhere on that laptop (sticker somewhere on the computer itself most likely) then we will call that "Serial A"

Now, you also have "laptop B". Find the serial key on that as well, we will call that "serial B"

Now you buy Newegg.com - Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 1-Pack for System Builders - Operating Systems giving you "serial C" to install on "desktop C"

Now you want to reformat "laptop A". Insert the disc that you bought, and during the installation, use "Serial A" key. This Will work.
__________________
Intel E8400
Zalman 9500AT
evga 8800gt dual-slot cooler
4gig (2x2gb)g.skill ddr2 1066
gigabyte p43-ds3L
Antec sonata II mid tower
200gb Seagate HDD, 500gb Seagate HDD, 1TB Seagate HDD
bkolk is offline  
Old 12-15-2009, 09:54 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Orlando, Florida
Posts: 54
Send a message via AIM to Northelim
Wink Re: Quick question about Windows 7 Home Premium Upgrade

Quote:
Originally Posted by bkolk View Post
On your two computers, does it say anywhere on it the windows serial key? Its usually posted somewhere on the computer for pre-builts with installed OS. If you have that key, then you can use the same windows 7 disc for every re-install. All you need to do is enter the corresponding serial key that goes with the computer.

in other words:
So you have "laptop A". If you can find the windows serial key posted somewhere on that laptop (sticker somewhere on the computer itself most likely) then we will call that "Serial A"

Now, you also have "laptop B". Find the serial key on that as well, we will call that "serial B"

Now you buy Newegg.com - Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 1-Pack for System Builders - Operating Systems giving you "serial C" to install on "desktop C"

Now you want to reformat "laptop A". Insert the disc that you bought, and during the installation, use "Serial A" key. This Will work.
oh my god man, thank you so much =D You were correct, both of my laptops contain Product Key for windows 7 64 bit behind them on the bottom of the base Yay problem solved, thank you so much + rep! (How do I give rep??? can't find button X_X)
__________________

Northelim is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 FAQ and Questions KSoD Microsoft Windows and Software 1600 03-04-2013 11:29 PM
Having major OS Dilemma & free upgrade win7 coupon rocknje Microsoft Windows and Software 1 07-18-2009 02:27 PM
Fax program for Windows Vista Home Premium 64-bit? shortstop20 Microsoft Windows and Software 1 05-15-2009 08:24 AM
List of News Prototype New Technology and Products 4 10-29-2008 04:29 AM
Windows Vista Service Pack 2 Beta KSoD Microsoft Windows and Software 0 10-26-2008 02:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.