Quick mobo question, I need to double check. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2009, 10:46 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Quick mobo question, I need to double check.

Newegg.com - ASUS M2A-VM HDMI AM2 AMD 690G HDMI Micro ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards

This mobo, can it use

Newegg.com - AMD Phenom II X3 710 2.6GHz 3 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM3 95W Triple-Core Processor - Processors - Desktops
or
Newegg.com - AMD Phenom II X2 545 Callisto 3.0GHz 2 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM3 80W Dual-Core Processor - Processors - Desktops
?
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 12-02-2009, 11:13 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Quick mobo question, I need to double check.

no, newegg says the mobo is AM2 only.
CPUs are is am3.

And the item is deactivated.
__________________

Ste is offline  
Old 12-03-2009, 11:41 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Quick mobo question, I need to double check.

A friends already got it, I was checking if it could work with AM3 also, can't though.

Thanks +1
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 12-03-2009, 12:27 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 458
Default Re: Quick mobo question, I need to double check.

i thought am3 cpu could go into a am2 or am2+ socket given a bios update.
__________________
Intel E8400
Zalman 9500AT
evga 8800gt dual-slot cooler
4gig (2x2gb)g.skill ddr2 1066
gigabyte p43-ds3L
Antec sonata II mid tower
200gb Seagate HDD, 500gb Seagate HDD, 1TB Seagate HDD
bkolk is offline  
Old 12-03-2009, 12:40 PM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Quick mobo question, I need to double check.

The AMx line can go one step in either direction, not two (as far as I can remember).
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-03-2009, 09:42 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Quick mobo question, I need to double check.

Quote:
Originally Posted by bkolk View Post
i thought am3 cpu could go into a am2 or am2+ socket given a bios update.
I was unsure of this as well.
Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
The AMx line can go one step in either direction, not two (as far as I can remember).
O.
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quick question Dr.Pain Overclocking and Modding 4 02-13-2009 10:24 AM
Mobo question upshutdown New Systems | Building and Buying 6 02-08-2009 08:19 PM
Quick ram question Druid New Systems | Building and Buying 15 02-02-2009 11:43 PM
MoBo question xcoreRelentless New Systems | Building and Buying 1 04-07-2007 10:55 AM
Quick question, currently building computer..(Mobo into case) Alexinator New Systems | Building and Buying 0 03-31-2007 01:48 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.