Questions About a Few New Parts for a Rig - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2006, 01:46 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default Questions About a Few New Parts for a Rig

Hi everone!

I have a few questinons about a few parts for a new pc I'm making.

1. Is a ENERMAX Liberty ELT500AWT ATX12V 500W Power Supply strong enough to run a 7900GTX 512mb?

2. What woulda Athilon X2 do for me for in a gaming rig? is it better for gamming.

3. Should I go with OCZ gold 2 gigs or Patriot 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR RAM?

4. And if I was goign to go with the OCZ which should I get

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227084
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227063

Thanks Noga
__________________

__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 06-12-2006, 02:01 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 71
Default

i'd just wait for conroe, and then get ddr2 ocz gold edition
__________________

eleclipper is offline  
Old 06-12-2006, 02:05 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

1. yes
2. yes - but not as much right now
3. either, both will be good.
4. the first one.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-12-2006, 02:05 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

1. yes

2. fine for gaming also helps with regular software, and as more games support it will be more beneficial to get one.

3. If not overclocking get niether go with some 2 gig value ram.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 06-12-2006, 02:20 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

Quote:
Originally posted by eleclipper
i'd just wait for conroe, and then get ddr2 ocz gold edition
cant need this done by june 23


Also I am going to OC the proc. So I'll go with the first Ram.

Also what about old games for the X2?

like CS 1.6, BF2 (not that old patches should let it use X2) Half life what ever
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 06-12-2006, 02:21 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I presume they would work fine just run off one core like most games already do.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 06-12-2006, 02:25 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

sweet im thinking of the 4200 or the 4400 hummmmmm
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 06-12-2006, 02:27 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Id go 4400+ bigger L2 cache you might want to sort that sig out it looks slighty big heh and it doesnt appear on my comp.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 06-12-2006, 04:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 750
Send a message via AIM to NOGA
Default

No the admins said that its just in size

but i think im going with the 4400+ / first ocz/ 7900GTX/ and that psu

this should be a good rig
__________________
<a href=\"http://imageshack.us\"><img src=\"http://img209.imageshack.us/img209/7308/sigset7kw.jpg\" border=\"0\" width=\"468\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
NOGA is offline  
Old 06-12-2006, 04:54 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Why do you need it by June 23rd you'll kick yourself when Conroe comes out and all the prices of cpu's drop. Or even annoyed that a Conroe rig will kick what ever you will buy.
__________________

Mentali$T is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.