Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2009, 04:35 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

I have a 'www' friend that wants to buy a gaming rig. He asked about this site, eCollegePC

I have never heard of them. He asked me to look over it. He has a $1000 budget but I have not clarified if this includes a monitor or not. I offered to build it for him but waiting his response on that. In the mean time I wanted to ask about the build that is on the home page for $759 with the q6600.


I'm not savvy on the ASUS P5Q mb and the 9800 gpu. How is this mobo? He wants to play Crysis and WoW. I know he can't go max on Crysis but lower settings would be fine? Again I am not savvy on the 9800 card so if someone could chim in that would be great!

Thanks
__________________

Chad711 is offline  
Old 02-03-2009, 04:43 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

eCollegePC sells alot on eBay. They do all the cheapest mobos, then try to cram in decent CPU's, lots of budget DDR2 800 RAM, and a lot of hard drive space, but generally lack good PSU's, GPU's, or high quality parts.

That mobo is alright, but I guarantee they are using the cheapest ram possible, and hitachi (cheap) hard drives, and it does NOT include an OS. The PSU and GPU are decent as well. Oh and they do all their "warranties" by themselves, and usually require you to pay for return shipping. Tech support is only by email via their 3 person company as well.

Also, why does the Asus P5Q mobo link take me to Gigabyte's site?
__________________

__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 02-03-2009, 04:50 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

Thanks. I could not find that mobo on newegg so I have no idea what it cost. I'm guessing $70???

I noticed the gpu wasn't all that great after looking at it. Seems I could build one a little better for the same price.
Chad711 is offline  
Old 02-03-2009, 04:54 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

Yep, and if he needs an OS it would be cheaper for you to build. They will charge like $140ish for Vista Home Premium.

I have tried competing with sellers on eBay, but everyone sells people the cheap stuff with a few high points and makes it cheap as possible, so I don't even try eBay anymore.
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 02-03-2009, 05:12 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

ok thanks. How is that gpu for a game like Crysis? What setting could you run at say 20-25 fps?
Chad711 is offline  
Old 02-03-2009, 05:24 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

Quote:
Originally Posted by Chad711 View Post
ok thanks. How is that gpu for a game like Crysis? What setting could you run at say 20-25 fps?
Well he could maybe get High Settings on 1280x800 with 30fps. Although for a game like Crysis you really want a minimum of an HD 4830 or 4850 (or 9800GTX+)
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 02-03-2009, 05:41 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Question about a prebuilt gaming rig from ecollegePC

ok thanks for the help Surg
__________________

Chad711 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How can I make this Gaming RiG better than it is? Antikaratekid New Systems | Building and Buying 15 12-18-2008 05:10 PM
First Gaming Rig (need help!) ziggynerja New Systems | Building and Buying 4 12-06-2008 04:31 PM
$650 to spend~~ Help me make a gaming rig please! StimulateSituate New Systems | Building and Buying 25 09-28-2008 10:36 PM
Xfire and gaming rig ?? U8one Microsoft Windows and Software 2 04-12-2008 09:09 PM
Tech Question on LCD's and gaming Ultra Steel PC Gaming 10 04-16-2007 09:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.