Quad Core Q6600 so cheap?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2007, 05:56 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default Quad Core Q6600 so cheap?!

Hey,
Just wondering why the Q6600's have come down in price so much? I remember when they were like $650AUD and now i can pick one up for $330AUD... Is there something new coming out soon? I mean its still not bad, 2.4ghz with 2x4mb caches...
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 08-21-2007, 05:59 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Poemaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 284
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

1333 FSB Chips now and Penryn on the Horizen, Intel Promised us a price cut and here it is
Affordable Quad Core for all!
__________________

Poemaster is offline  
Old 08-21-2007, 06:03 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

Mainly because of AMD's K10. (Agena, Kuma, Barcelona)
That's what I'm waiting for before I upgrade.

AMD Phenom X4's (that's what AMD will call their new quad core desktop chips) at 2.2GHZ should compete with 3GHZ K8's, core for core.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-21-2007, 11:53 AM   #4 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

arn't the new amd cores going to be an actual 4 core rather then the intel quad core structure? and yea, its 280 now, and its sick.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 08-21-2007, 12:06 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

Quote:
Originally Posted by midn1gh7 View Post
arn't the new amd cores going to be an actual 4 core rather then the intel quad core structure?
Yes.
They kinda need it though. It'd me much harder to implement HyperTransport with two dies

I think HyperTransport with four cores should make an excellent combination though.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-21-2007, 01:18 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

I'm bugged at the fact that software companies are so sluggish in adapting software to utilize all four cores.
allthexcess is offline  
Old 08-21-2007, 01:31 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

technology prices will always go down. Newer technologies are being processed everyday and there will be something better than quad processors just a few months ~ years from now.

I think I will skip the quads and wait till the new ones like 8 cores will come out at cheap prices
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 08-21-2007, 02:22 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: Quad Core Q6600 so cheap?!

Quote:
Originally Posted by allthexcess View Post
I'm bugged at the fact that software companies are so sluggish in adapting software to utilize all four cores.
I agree, but in a way, I wish that the operating system would allocate the cores to certain jobs even within a single program. This would of course take some doing and some standardization of program code, but well worth it.
__________________

__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.