Put ice in foil - Page 7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2007, 11:26 AM   #61 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Put ice in foil

Kitties, its called phase change cooling.
Vapor Phase Change Cooling at Gomeler.com
Phase Change User Guide (insulation, mounting, diagnosis) - XtremeSystems Forums
Phase Change Components (Controller, Condenser, Shops) - XtremeSystems Forums
Phase Change Building Guide - XtremeSystems Forums
__________________

Ste is offline  
Old 04-08-2007, 01:33 PM   #62 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Put ice in foil

use special chemicals not natural air in your system or the water vapour would condense and short circuit the system.

Matt
__________________

__________________
saltynay is offline  
Old 04-08-2007, 02:36 PM   #63 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default Re: Put ice in foil

Quote:
Originally Posted by cementshoes View Post
nver use this ****ing idea= (
OK dude, everyone here has been saying this is a bad idea and you didn't listen to them? I have no pity for you whatsoever if you just ruined your machine, because Saran Wrap does NOT defy the laws of chemistry.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 04-08-2007, 02:39 PM   #64 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: Put ice in foil

Im still waiting to see some pictures of it...
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-08-2007, 02:40 PM   #65 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: Put ice in foil

Quote:
Originally Posted by Cunjo View Post
One of my friends plans on doing it the other way and getting a really big tower case and converting it into a fridge. His goal is to make it light weight enough that he can take it to LAN parties and keep his lunch in the case.
Dude, if your friend can built it, he can be rich maaan, hahahah
iNFiNiTY_MUSiC is offline  
Old 04-08-2007, 02:52 PM   #66 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Thumbs down Re: Put ice in foil

Quote:
Originally Posted by macdude425 View Post
OK dude, everyone here has been saying this is a bad idea and you didn't listen to them? I have no pity for you whatsoever if you just ruined your machine, because Saran Wrap does NOT defy the laws of chemistry.
What he said..... :speechless:

Pretty much common sense that you don't mix water and electronics, REGARDLESS of wether or not you know ANYTHING at ALL about computers....
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-08-2007, 03:01 PM   #67 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: Put ice in foil

I still would like to see some pictures... nobody would have belived the guy that cut his 7800GTS to fit in another slot if he had never posted pictures.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-08-2007, 10:07 PM   #68 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 575
Send a message via ICQ to Cunjo Send a message via Yahoo to Cunjo
Default Re: Put ice in foil

Aye, we need pictures!

EDIT: Richer than this guy should be?
TechEBlog Ľ PC Beer Dispenser Mod
__________________
\"I\'ll do it cheap, I\'ll do it fast, or I\'ll do it well. You can only choose two.\"
Cunjo is offline  
Old 04-08-2007, 10:11 PM   #69 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: Put ice in foil

^^ thats awesome... if i had gone to that much trouble to do that.. i would put in at least to other nozzles.. one for beer one for soda .. and the other for water.. to help flush all the beer out lol.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-09-2007, 12:42 AM   #70 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default fridge pc

or why not just make a box just big enough for the pc and put a window mount ac unit on the box? have it blow cold air into the box, i think a properly tuned and adjusted box and ac unit could easily make the box at least 3C. that would in turn probably make a 30C cpu, even on stock cooling run about 12C.

or an idea that ive always wanted to try just never had the time or a spare blow dryer, is gut the BlowDryer of its heating elements and just have the fan in there, and we all know those suckers can move one **** of a big amount of air in a small amount of time, and get some dryer ducting and duct tape and mount the BD onto the dryer tube and have that mount to the cpu cooler.

but in order for this to work efficently you would have to have a scythe ninja and have the tube upscaled to fit one whole side of the unit and have it blow straight thru it. yes it would be loud, and rather large, but imagine the CFM that it would make, and how efficent it would be!




i wonder if my neighbors got any spare dryer tube and a blow dryer.... i would totaly do it
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.