PSU Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-14-2006, 08:17 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Question PSU Question

i forget who, but someone posted that the ANtec Truepower had 19Amps on one of the rails, and i think 16amps on the other for the 12v. and the x1900xtx requires 33 amps. would this mean that the 2 ampages are added together? is that how dual rail works?
__________________

john3 is offline  
Old 04-14-2006, 10:29 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

I think if you are going to compare single rail PSUs to dual rail PSUs, you would just add up the amperage on the two rails.

I am pretty sure thats how it works, but I'm not positive.
__________________

Sport1031 is offline  
Old 04-14-2006, 12:01 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

The antec is 2 19Amps i believe so 19*2 = 38
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 04-14-2006, 12:04 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 640
Default

And that X1900XTX doesn't need 33 amps, thats ridiculous. 90% of single-rail PSUs don't have more than 20 amps.
Green Radience is offline  
Old 04-14-2006, 05:20 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

ya that requirement is for the whole computer including the video card. that would be the bare minimum i would think...
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 04-14-2006, 05:41 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 640
Default

According to AMD Support, 18 Amps minimum for an AMD system (whole system, not just processor). Most Dual-rail PSUs far exceed that going into 30+amps. Its really a non-issue, if you get a Dual-rail PSU, it'll be more than enough.

And the Antec Truepower 2.0 is one of the best PSUs out there, you could hook up 2 X1900XTXs to it and you'd be fine.

Just a FYI - a single 7900GTX system would take up around 400W at full load, so don't freak out.
Green Radience is offline  
Old 04-14-2006, 06:40 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

all right thanx grf
__________________

john3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.