Problem with my computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2006, 01:41 AM   #1 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default Problem with my computer

I have noticed that while playing a game for the first 10-15 minutes there is a slight freeze, it lasts maybe a second but it get annoying, after awhile it goes away and gameplay is smooth, but it does come back eveyr now and then, suggestions on the problem?
__________________

__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 08-02-2006, 01:53 AM   #2 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

well is it any game or one in preticular? It seem that your video card is ok and I think your cpu would be plenty.

I had that happen to me when playing HL2 once or twice.

I dont know, I am thinking that it is not your hardware unless there is something wrong with one of the components.
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 08-02-2006, 08:26 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 40
Default

run sisoft sandra any analyze results
asad1 is offline  
Old 08-02-2006, 09:38 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

sounds like lag from settings being to high, i mean its an alright vid card but if your playing like need for speed most wanted on 1280x1024 and 40 cops are chasing you its sure to skip and lag. what game are you playing and what settings are you running?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 08-02-2006, 11:49 AM   #5 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Mainly happens when I tried out Call of Juarez, Happened when I play Guild Wars in a zone I have never been in, and when I was playing World of Warcraft and Battlefield 2, happened quite a bit in there.

Full settings on anything and everything I play, until I get oblivion then I need to reel them down a tiny bit.

And now that I think about it it is more of a skip jump thing every few minutes, or if it gets bad max of about 30 seconds to a minute between each one, and they do go away after awhile.

However I have noticed that it mainly happens during online games, and when I do 3dmark05 or such there is no ski por jump during the 10 minuts it goes through graphics.

It is really quite bizarre, perhaps I never noticed it before because my computer was so crappy it was around 15 FPS on low during WoW =P.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 08-02-2006, 11:54 AM   #6 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Quote:
Originally posted by King X13
sounds like lag from settings being to high, i mean its an alright vid card but if your playing like need for speed most wanted on 1280x1024 and 40 cops are chasing you its sure to skip and lag. what game are you playing and what settings are you running?
If I can run on full graphics with 60+ FPS, why would it be causing slight lag and skipping?
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 08-02-2006, 01:07 PM   #7 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

just try turning your graphics down and see if it helps.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 08-02-2006, 01:15 PM   #8 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

I will try, running it through SiSoftware Sandra tests atm, seems to be in order.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 08-02-2006, 03:51 PM   #9 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

Was just checking it out and it appears it will happen during some offline games, but alot less frequently, also found that turning all the graphics to low on Guild Wars, that when I zone in and move around to look at other people it can and will still happen but alot less frequently.

I am really confused at this, thinking it may be my Hard Drive since for osme reason SiSoftware is saying that my Data Storage is below what it should be, know of any good programs to analyse your hard drive?
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 08-02-2006, 05:19 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default

sounds like hard drive activity, loading/offloading texture files and cache
__________________

atomic tofu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.