Problem with HTPC Need help please!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-24-2010, 02:09 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default Problem with HTPC Need help please!!

I CONSTANTLY get blue screens in my HTPC ( Temps are perfect.)
The blue screen error is Memory_Management, and occasionally I'll get a bad pool sector, which I think is cause from all the bluescreens.
Anyways, I began troubleshooting yesterday, and of course I tried reseating the ram. The wierd thing that I found out was tha t the computer works flawlessly with 1 stick of ram (ddr3 2gb Gskill NQ) but not with both.

I've tried both sticks individually and they seem to perform fine, but its when both are in the computer do the problems began to start.

Any suggestions?
I can provide specs and links if needed

andrewsvalesen is offline  
Old 01-25-2010, 04:52 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
Hefemeister's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Problem with HTPC Need help please!!

run memtest with different ram configurations. I am leaning towards a bad ram slot on your mb.

ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 01-25-2010, 08:16 AM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2009
Location: Torrance ,California
Posts: 130
Default Re: Problem with HTPC Need help please!!

check the specs for the ram and see what voltage they are suppose to be set at. go online to the mfg.
then go into the bios and see what setting your voltage for the ram is set at. if its auto and your ram is other than 1.8 ,
(go to the motherboard website and verify default voltage)
you may have to manually set it to your ram.
baih777 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having a strange problem NexDeus Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-20-2009 12:20 PM
Problem installing software in windows xp pro imagesmith Microsoft Windows and Software 3 02-20-2008 01:46 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 10:42 PM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 06:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 03:51 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.