Power Supply Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2006, 10:18 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Power Supply Question

Would it be safe to run this system on a 400W PSU for a few days?

3800+ X2, 1GB PC5300, 7900GS, 160GB HD

I ordered a fairly high quality 500W PSU but it was shipped from a different place (everything else came from the same location), and it won't be here until Monday, but the rest of the system is here now.

I'm pretty sure my friend used it (the 400W) for his 7800 GT, 3800+, 1GB PC3200, 120GB HD system, so I assume it should be fine, but thought I should ask.

RandomCL is offline  
Old 12-29-2006, 01:53 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 115

It should be okay. I used a 350 watt (generic) PSU for a week while my first 520w PSU was being RMA-ed. If you have anything overclocked you may want to bring it back to normal speeds. I think the most important thing is that the 12V rail(s) has enough amps (24amp min?).

flyboychuckles is offline  
Old 12-29-2006, 04:25 PM   #3 (permalink)
Renowned Budgeting Master
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora

Yes I have a 450w PSU and I did quite a few volt mods. There have been tests that an 8800GTX and a C2D E6600 could run fine on a 400w FPS. These days most people go way overkill on their PSU becuase there are PSU's so high.
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 12-29-2006, 04:26 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
darkop16's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16

this should make you feel better, unless you have a cheapo psu. If you have a good name brand psu like froton, antec, or hiper, then you should be ok.

Just remember the psu can fry some, if not all your system, if you get a bad one (ie one that comes with a case, since those are usually the faulty ones).
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.