power supply - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2007, 03:22 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default power supply

hey every one i just bought a pc of my dad and its got some brand of psu iv never heard of before its called usicase and is 400 watts and i was wandering what nvidia graphics card it could handle
__________________

osborne3 is offline  
Old 11-13-2007, 05:36 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: power supply

watts is not usually the best indication for what it can handle but amps on the 12v rails is a great thing for us to no then we can really help.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 11-13-2007, 11:09 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: power supply

If it has over 20A on the 12v rail it will be the bare minimum for an 8800GT.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-13-2007, 01:17 PM   #4 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: power supply

What exact model of graphics card is it? You can have an 8300GS which consumes like 0 watts and an 8800ULTRA consuming 315 watts .

And besides, you also have to look at your 12v rail[s] as well and combined amperage.

Maybe give us the case model and we can get some more info on that PSU, but it's probably garbage if you want to run a high-end graphics card.
__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Old 11-13-2007, 01:37 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: power supply

Usicase does not sound so good to me.
__________________
MSI P35 Plat // 4GB DDR2 1033 // HD 4870 // Conroe C2D e6300 @ 2.5Ghz
Vaanish is offline  
Old 11-15-2007, 06:53 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: power supply

ther's a +12v rail that is 16 Amps and a -12v rail that is 0.5 Amps and iv allready bought this new graphics card a gainward 8600 gt heres the link to the page GAINWARD PCIE GF 8600GT 256 DDR3 GS GLH Goes Like Hell do you reckon i should get a nother psu
osborne3 is offline  
Old 11-15-2007, 05:31 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: power supply

could someone plz answer me what im basicly saying is will a 400w psu with
+12v rail being 16a be enough to power this graphics card GAINWARD PCIE GF 8600GT 256 DDR3 GS GLH Goes Like ****
osborne3 is offline  
Old 11-15-2007, 05:37 PM   #8 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: power supply

osborne3: Your being to vague, you need to tell us the rest of the computer components to give a remotely accurate answer to your original question..
Ste is offline  
Old 11-16-2007, 06:16 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: power supply

ok iv got a p4 @ 3.2ghz, Asus P5LD2 mobo, 1gb of apacer ram, a 400w usicase psu and soon to have a 256mb 8600gt
osborne3 is offline  
Old 11-16-2007, 06:18 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: power supply

oh and a 80gb seagate barracuda
__________________

osborne3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Echo Star 600W 20+4 Pin ATX Power Supply commandercup New Systems | Building and Buying 3 09-04-2007 07:21 PM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.