Power Supply - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-10-2007, 04:09 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Default Power Supply

A friend of mine told me that my power supply sucked...i was like hmmm, i think it works just fine...it turns out to be a 200 or 300 watts i forgets which, but i need to upgrade...

I am wondering what kind of power supply i can get, and for how much and where?

and recommendations are always great
__________________

Nazgul is offline  
Old 10-10-2007, 04:22 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Power Supply

How so very uninformative.

How do you expect us to help you if you can't
Tell us the components of your computer.
Inform us of how much you want to spend.
__________________

Ste is offline  
Old 10-10-2007, 04:26 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Power Supply

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
How so very uninformative.

How do you expect us to help you if you can't
Tell us the components of your computer.
Inform us of how much you want to spend.
Ste is right... we lack the info we need, we need to get some extra info.... and also look at the PSU Guide Ste took the time to write... ( OT: omg the new guys don't look our stickies unless we guide them to it...)

http://www.techist.com/forums/f76/up...-guide-137927/

Edit also... b4 you find a PSU and say "That guide is wrong, I found a really cheap high wattage PSU" i think its fair to throw this out early... WATTAGE DOES NOT MATTER!!!! AMPERAGE ON THE DUAL or SINGLE 12V COUNT!!!

sry if it came out harsh...
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-10-2007, 04:27 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Default Re: Power Supply

my bad

what sorta of stuff do you need to know

Video card: 7900 GS
2 Gigs of Ram
19'' Monitor
intergrated sound card
idk motherboard
Intel Pentium D Duo Core Proccessor 3.0 GHz

willing to spend as much as required to get what i need
Nazgul is offline  
Old 10-10-2007, 04:29 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Power Supply

what about your CPU?

and have you overclocked it at all? are you planning on it?

Newegg.com - FSP Group (Fortron Source) AX450-PN ATX12V 450W Power Supply 110/240V NEMKO, TUV, CSA, IEC, UL, CE - Retail

if you want stock on everything... and don't have a q6600 or some quad-core in there... thats fine..
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-10-2007, 04:37 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 77
Default Re: Power Supply

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
what about your CPU?

and have you overclocked it at all? are you planning on it?
I thought cpu was the intel thing...

and no i dont plan on OC
Nazgul is offline  
Old 10-10-2007, 04:41 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Power Supply

Quote:
Originally Posted by Nazgul View Post
I thought cpu was the intel thing...

and no i dont plan on OC
um.. more specific? and a q6600 is an Intel... but its a safe bet that you have some sort of Core 2 Duo or Pentium D, or P4... then that Forton 450w is perfect... more than enough Rails
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-10-2007, 05:07 PM   #8 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Power Supply

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
um.. more specific? and a q6600 is an Intel... but its a safe bet that you have some sort of Core 2 Duo or Pentium D, or P4... then that Forton 450w is perfect... more than enough Rails
"Intel Pentium D Duo Core Proccessor 3.0 "
Ste is offline  
Old 10-10-2007, 05:08 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Power Supply

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
"Intel Pentium D Duo Core Proccessor 3.0 "
he added that in after i posted... but thats enough anyways......
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-10-2007, 05:20 PM   #10 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Power Supply

200W is OK but 300W should be used to be safe if your going to buy a new psu then get the 450W fortron previously posted to allow room for expansion in the future
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Echo Star 600W 20+4 Pin ATX Power Supply commandercup New Systems | Building and Buying 3 09-04-2007 07:21 PM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.