Power backup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-22-2006, 08:31 AM   #1 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default Power backup

ok, new rig is here...
i was checking out my CPU voltage in my bios and found it jumps around from i think 1.44 to 1.46 and inbetween.

i want a good back up battery/power conditioner/surge protector to protect my precious... yes, yes... my precious....

let me know whatcha think
__________________

__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-22-2006, 09:16 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

that sounds pretty normal to me, I don't understand what do you want though O.o a UPS? what does that has to do with you'r cpu core voltage?
__________________

Yoad is offline  
Old 06-22-2006, 10:05 AM   #3 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

well, if i have a power backup, it conditions the electricity before it gets to the box... i have really crappy wiring at my place
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-22-2006, 10:14 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

is a powersugre protector kind of like the samething??
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 06-22-2006, 03:23 PM   #5 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

no! i'm talking about a battery back up! its one step above surge protection

look.

http://www.newegg.com/ProductSort/Su...SubCategory=72
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 06-22-2006, 03:38 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

A UPS or surge protector really has nothing to do with your core voltage, if you are concerned about the stability of the voltage in your PC you would be better investing in a quality PSU, and I see you already have one

It's perfectly normal for voltage to jump, and so long as it is within +/-5% of where it should be it is fine

You also have to consider that most software voltage and hardware monitoring utilities are inaccurate to begin with
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.