plugged in my new build - what's wrong? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2007, 04:00 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default plugged in my new build - what's wrong?

I installed all my hardware, turned puter on. fans on case, video card are spinning. My monitor doesn't have a signal. Open my DVD tray put in windows vista. But, monitor just stays black like it isn't hooked up to anything.
__________________

__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-02-2007, 04:12 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

A lot of times if you get no signal on your monitor it could be something to do with your RAM.

My computer didn't work for a day after I hooked up stuff and I found my BIOS LED light error said it to be my ram. I didn't have it in the right slot for it to boot. Theres a few things that could happen but my best guess is something with your ram.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-02-2007, 04:16 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

I was looking in my booklet for my MOBO and my RAM isn't on the qualified venders list.
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-02-2007, 04:18 PM   #4 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

I think the P5B Deluxe is a picky board for ram..Im not to sure how it works with G.Skill. I'm not a huge fan for the P5B Deluxe though, I prefer the P5B-E or the DS3 as they are cheaper, and overclock better. So what if they have one left PCI-E slot lol...
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-02-2007, 04:27 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

So I guess I have to return my RAM, get something that ASUS recomends and go from there?
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-02-2007, 04:40 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Default

Before taking back the RAM, are you sure that the video card or monitor isn't defective? Have you tried spare monitors and video cards and saw if they worked? Perhaps your old video card?
asus7300gs is offline  
Old 03-02-2007, 04:41 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

nope, I am upgrading from a AGP board.
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-02-2007, 04:51 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

I tried another monitor and that one acting like nothing was hooked up to it also.
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-02-2007, 04:54 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 29
Default

I just had this issue yesterday with a co-workers comp...ended up being the DVI cable. A couple of the pins where bent. Better save then annoyed.
Xandrex is offline  
Old 03-02-2007, 05:02 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

checked - cable is fine.
__________________

__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.