Please help...Ram shortage on my lifebook - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-19-2006, 01:34 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Default Please help...Ram shortage on my lifebook

PLease help me guys, i have a RAM shortage on my Fujitsu Lifebook whenever i start it. I have a 512MB ram on it and whenever i start my laptop the available memory drops down to only 50MB upto 83MB.it seems some automatic start-up appications like Norman anti-virus and others are eating much of my memory..shall i upgrade to a 1GB DDR2? what shall I do?please advice me guys..thanks
__________________

JaggedEdge is offline  
Old 09-19-2006, 06:22 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Well I don't know about startup programs taking up that much memory, but yes of course you should have at least 1gb of ram now a days.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-19-2006, 06:41 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

Quote:
Well I don't know about startup programs taking up that much memory, but yes of course you should have at least 1gb of ram now a days.
i wouldn't quite agree with that. if there are no performance problems caused in the laptop then i see no need to spend the money. in fact 256mb of memory is most likely more than adequate for what i would call the average user, although that would have to be configured correctly and 512mb is definitely enough. 1gb is only needed if you are a gamer or use "powerful" software such as video editors and photoshop
Nitestick is offline  
Old 09-19-2006, 06:42 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

send us your performace screen shot (ctrl+alt+del) and Performance tab.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-20-2006, 02:25 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Default

Hey guys, Ive downloaded a freeware program called freeram XP and it frees most of my memory now. it can almost free upto 410MB of my 512MB installed RAM. heres the link for those of you who want to download it.Just I've said above, its free..
http://www.download.com/3000-2086-10070530.html
JaggedEdge is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.