Please Help... ASAP - BUILD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2007, 09:55 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Default Please Help... ASAP - BUILD

Just put together the most excellent system I ever built. An SLI rig with the following components:

evga 680i sli mobo
4gb gskill ram
dual core conroe pentium
armor case with tons of fans
(2) 8800gtx nvidia cards sli

So all connected... cables go where needed and all in its right place inside. I turn it on.. all goes well and then 5 seconds after boot.. a loud noise comes from the board. Sounds like an alarm. Don't think it's heat got this thing cooled to the max. The code that comes up on the board is 7f which means = Check POST error and display them and ask for user intervention. I don't know what this means or if it has anything to do with the loud consistent alarm coming from the mobo. Please help I want to get this beast up and running.
__________________

__________________
<A href=\"http://www.stores.ebay.com/championcomputers\"><IMG src=\"http://pages.sssnet.com/championcomputers/Logos%20and%20Graphics/Champion%20Logos/animated_logo_low.gif\" border=0></A>
forlorn_ronin is offline  
Old 03-30-2007, 11:48 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Please Help... ASAP - BUILD

double check connections and what power supply do u have?
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 03-30-2007, 01:04 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Dante_Caligari's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 444
Send a message via MSN to Dante_Caligari
Default Re: Please Help... ASAP - BUILD

Sounds like you may be missing a critical power connection.
__________________
<img src="http://i43.photobucket.com/albums/e372/dante_caligari/newsig_7_expL.jpg">
<font face=tahoma color=red size=1>Knowledge is power.</font></td></table>
Dante_Caligari is offline  
Old 03-30-2007, 03:20 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default Re: Please Help... ASAP - BUILD

do you have both power connectors on your board?
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 03-30-2007, 08:53 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Default Re: Please Help... ASAP - BUILD

I will open her up again tonight to check the connections but I doubt its that. The power supply is more than sufficient a nice high end 750 w supplyin over 60amps. Model Number: PC Power and Cooling 750 QUAD silencer cost over $200. Any other ideas? What about the mobo code what does it mean>?
__________________
<A href=\"http://www.stores.ebay.com/championcomputers\"><IMG src=\"http://pages.sssnet.com/championcomputers/Logos%20and%20Graphics/Champion%20Logos/animated_logo_low.gif\" border=0></A>
forlorn_ronin is offline  
Old 03-30-2007, 09:20 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Please Help... ASAP - BUILD

If its one long beep it is most likely a video problem. Make sure you have all 4 PCI Express cables connected to the card as well as the extra power to the motherboard.
__________________

turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Guess what? Another new build thread! ycoidi2000 New Systems | Building and Buying 8 04-08-2007 08:30 PM
New Build Approval dartgande New Systems | Building and Buying 8 03-30-2007 12:37 AM
New Build montdj New Systems | Building and Buying 21 03-28-2007 08:51 PM
ok build? nivekz New Systems | Building and Buying 7 03-25-2007 08:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.