Pimping it up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2005, 10:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Send a message via AIM to [FRAGmental]
Default Pimping it up

Well, I need to update my computer, becuase I am compulsive and have extra money. My budget is around $550 for a CPU, and around $300 for RAM, give or take a some, but I'd prefer it to be on the cheap side.

My current specs:

Mobo: LANPARTY UT nF4 Ultra-D
CPU: AMD 64 Atholon 3200+ (socket 939)
Ram: Mushkin Dual V2 *1 GB* 512 x 2 DDR 400
Videocard: Radeon Visiontek X850 XT 256 MB (PCI-E)

I want to update just my CPU and RAM for around the listed price. I'm not sure what I should get, anyone have any link? (newegg.com) I want another AMD 64 though. And I want 2 Gigs of ram. Oh, and if you couldn't allready tell... its for gaming.

I've allready found a couple CPU's that are around my price limit:

AMD Athlon 64 X2 4200+
AMD Athlon 64 X2 4400+

RAM:

Corsair XMS 2GB (2 x 1GB)



I'm really looking for some great ram, great for gaming that is. If you know of any, please help me out.

Thanks again guys.

-Happy Holidays


(P.S. Try to make sure it will work with my Mobo)
__________________

[FRAGmental] is offline  
Old 12-23-2005, 01:41 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
NickFas's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 273
Default

i hear that ocz and g.skill make really good ram but I have XMS ram and i love it. i have the cl2 version. anyways i think that i would go with the 4400 because of the l2 chache is 2x1gb instead of the 4200's 2x512mb cache

edit: plus it is faster
__________________

__________________
Proud owner of the only hampster powered rig on these boards.
NickFas is offline  
Old 12-23-2005, 01:44 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

Ho hum. Seriously, you don't need to upgrade those. Maybe add another gig of the same ram, but ram is almost exactly the same unless you overclock.
And if you ARE going to overclock, then don't get a new cpu. The 3200 can overclock like crazy.
I'd say keep what you have, and maybe upgrade the video card to a 7800gt/gtx/gtx 512mb or something.
__________________
PcMe is offline  
Old 12-23-2005, 01:54 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Get the Opteron 175 Denmark and the XMS 3500LL's
That's like 820.00 Buy from ZZF. 2nd day free shipping.

You'll be able to get the Opteron up to at least 2.6Ghz...
You're video card is fine... Wait until the next generation Nvidia's or ATI's come out.

That's just my opinion.
HAVOC is offline  
Old 12-23-2005, 02:09 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by HAVOC2k5
Get the Opteron 175 Denmark and the XMS 3500LL's
That's like 820.00 Buy from ZZF. 2nd day free shipping.

You'll be able to get the Opteron up to at least 2.6Ghz...
You're video card is fine... Wait until the next generation Nvidia's or ATI's come out.

That's just my opinion.
Agreed. Unless your are overclocking, I would go with the OCZ platinums.
Powerslave is offline  
Old 12-23-2005, 12:45 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

The XMS 3500LL's offer some really nice overclocks for a 2x1G kit. And they don't require more then 2.7v. Actually they don't like more then that. This could potentially limit the overclockability for some, but none the less, you can retain tight timings, at lower voltage and remain stable.

lol - i've read a bunch of reviews...
HAVOC is offline  
Old 12-23-2005, 02:42 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

I would say just stick with the ram you have now, and but the X2 4200+, and buy a eVGA 7800GT, you will see a HUGE performance increase over another gig of ram.

Then later get another set of the same ram so you can get to 2GB
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.