Phenom x2, x3 benchmarked - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2007, 03:21 PM   #1 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Phenom x2, x3 benchmarked

*translated from google*

Translated version of http://www.pcgameshardware.de/?article_id=622354







i........am quite impressed that the tri-core did well over dual-core, just not as well as the Q6600. Plus, these r early benchmarks so final scores when the products actually release could change.

what do u guys think?
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 11-26-2007, 03:22 PM   #2 (permalink)
Corrupt Techie
 
aetherh4cker's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 752
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

I think Intel's 45nm stuff will slaughter the phenoms.
__________________

aetherh4cker is offline  
Old 11-26-2007, 03:26 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

The tri core does about what i would have expected it to. The tri core is just AMD's way of increasing yields. Basically they make a ton of quad cores, the quads that work 100% get sold as x4, if only 3 cores yield, its an x3, and if only 2 cores yield its an x2. The rest go in the dumpster
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-26-2007, 03:29 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

Makes me even happier that I am getting a Q6600 G0 Stepping for Xmas...
Ste is offline  
Old 11-26-2007, 03:33 PM   #5 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

Quote:
Originally Posted by aetherh4cker View Post
I think Intel's 45nm stuff will slaughter the phenoms.
probably most likely, if the errata bug still exists. That is the only thing that is choking the Phenoms, which is y im gonna get the 5000+ brisbane black edition instead for Christmas n upgrade to a high-end Phenom later when they release.

if the errata bug is fixed, we could, maybe maybe not, see a dramatic increase in performance in the Phenoms with rebenchmarks in the not so distant future.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 11-26-2007, 06:17 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

Can't wait for 32nm nehalem and ddr3 price drops.
*drool*
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-26-2007, 06:34 PM   #7 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

Quote:
Originally Posted by Wildside View Post
probably most likely, if the errata bug still exists. That is the only thing that is choking the Phenoms, which is y im gonna get the 5000+ brisbane black edition instead for Christmas n upgrade to a high-end Phenom later when they release.

if the errata bug is fixed, we could, maybe maybe not, see a dramatic increase in performance in the Phenoms with rebenchmarks in the not so distant future.
i highly doubt that is what's keeping it from keeping up with the core2quad and penryns, there are many other reasons
penryns will tower over them
PENRYN Phenom
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 11-26-2007, 06:48 PM   #8 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

^^lol^^
good one.
yeah the TLB is definitely not the only problem. they are having yield issues as well, just to name one. they are having latency problems with the L3 cache. there are several things choking the phenom. mostly a lack of concentrated R&D. disappointing.
yeah but the fellas at AMD say that the x3 is to fill a niche, not to get rid of quad cores that weren't up to snuff.
of course...they also said that the phenom would murder the current intel quads. ahem. wrong. keep in mind kiddies that this is probably a STOCK benchmark. as we all know the kentsfield is a much better overclocker. those results would be brutal indeed.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-26-2007, 06:52 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

bit OT but whats this "Errata" bug i keep hearing about.. is it like cutting speeds??
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 11-26-2007, 06:53 PM   #10 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Phenom x2, x3 benchmarked

i think it freezes your comp if its overclocked to the max and running at 100%
__________________

__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
2 Phenom reviews gurusan New Systems | Building and Buying 210 11-20-2007 11:49 AM
AMD Phenom X4 CPU Prices Emerge b1gapl New Systems | Building and Buying 123 11-12-2007 02:03 AM
Phenom x4 vs Intel Core 2 and Quad gurusan New Systems | Building and Buying 25 11-03-2007 07:01 PM
AMD Phenom processor maroon1 New Systems | Building and Buying 5 05-02-2007 03:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.