Phenom 9500 Mobo Recommendations - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-06-2007, 07:03 PM   #11 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by maroon1
I have right to suggest what ever I want, whether you like it or not.
Can't a guy be a smart aleck anymore? Besides, it is a pet peeve of mine... when someone asks for something, people take it upon themselves to try to push something else on them. As in a guy asks about the best GFX card for $100 and a dozen people tell him to go ahead adnd spend the extra for a 8800GT. The guy said $100... what part doesn't anyone get?

Anyway, Rico, that mobo uses the 770, not the 790FX (top end chip). Odds are it would get the job done, though, since you aren't gaming or pushing the envelope.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-06-2007, 07:07 PM   #12 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
It cost slightly less but it performs much slower

And Phenom 9500 have erratum bug. AMD have a fix for this bug but it reduce performance by around 10-%20

check this
DailyTech - Understanding AMD's "TLB" Processor Bug

Here is a cheap intel mobo that have 3 PCI slots
Newegg.com - GIGABYTE GA-P35-DS3L LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail

Q6600 ($260)
Newegg.com - Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield 2.4GHz 2 x 4MB L2 Cache LGA 775 Processor - OEM
he didnt ask for Intel. I dont think he needs the BIOS update ONLY if he plans to OC over 2.4GHz

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
Did he ask about an Intel? No. Thanks for playing.

There's not a lot of AM2+ boards out yet, if that is what you are after, Rico. However, the ASUS M3A mobo has 3 PCI slots. I found it on ZZF:
ASUS M3A AMD Phenom Socket AM2+ 2000 MHz PC2-8500 (DDR2-1066) ATX Motherboard Retail at ZipZoomfly

It is currently out of stock, though.
question RicoDirenzo, u planning on OCing?

if not, then dont upgrade to the latest BIOS update n get this mobo Trottor recommended.
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 12-06-2007, 07:11 PM   #13 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

No, I won't be ocing the board. I have done that on the E6600 but the am2 6000+ doesn't like to be oc'd all that much. I plan on running the phenom stock. BTW I don't get lag with my studio software. It uses 100% cpu both cores. I'm hoping the Quad will release some bandwidth. When I am wave processing, I can't muti task with out hang up.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-06-2007, 07:18 PM   #14 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by RicoDirenzo View Post
No, I won't be ocing the board. I have done that on the E6600 but the am2 6000+ doesn't like to be oc'd all that much. I plan on running the phenom stock. BTW I don't get lag with my studio software. It uses 100% cpu both cores. I'm hoping the Quad will release some bandwidth. When I am wave processing, I can't muti task with out hang up.
oh ok. I dont think ive heard of wave processing, interesting.

hey trottor *or anyone else*, is it NOT a good idea to update to the latest BIOS update since he isnt OCing? I mean, the TLB happens when the processors hits 2.4GHz n decreasing performance by 10% is bad but worse for those that dont OC, right?
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 12-06-2007, 09:24 PM   #15 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

i think the bios patch will affect the performance negatively even if cpu is clocked at or below 2.4ghz
from what i have been reading, the bug is really only rearing its ugly head in lab tests. ie its VERY unlikely that it will happen to you. just the fact that it could happen is the kicker.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 12-06-2007, 09:56 PM   #16 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
i think the bios patch will affect the performance negatively even if cpu is clocked at or below 2.4ghz
from what i have been reading, the bug is really only rearing its ugly head in lab tests. ie its VERY unlikely that it will happen to you. just the fact that it could happen is the kicker.
well ya the point is, the bug is there, but when it happens, ur screwed either way. The solution is to not buy 9500, 9600, n 9700 unless u lack the info behind the problem of the Phenom, which cause there r people that lack it but not all.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 12-06-2007, 10:10 PM   #17 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

right. or, if you dont overclock it would likely be fine.
screw that lol who doesnt overclock heh heh heh...
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 12-06-2007, 10:53 PM   #18 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
right. or, if you dont overclock it would likely be fine.
screw that lol who doesnt overclock heh heh heh...
well as long as the customer is satified with it, then who cares?
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 12-06-2007, 10:55 PM   #19 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

tru nuff. we place our expectations on hardware, which is just how we are.
joe-blow consumer doesnt even know what overclocking is.
nor would they be likely to tell the difference in performance between a q6600 and a phenom.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 12-06-2007, 11:34 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Phenom 9500 Mobo Recommendations

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
It cost slightly less but it performs much slower
Actually, no it isn't much slower. The difference is very small.

As far as boards go, what do you need 3 PCI slots for?

I would recommend the MSI K9A2 Platinum, but it only has two PCI slots
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
Phenom and Mobo availability, 8800 GTS G92 specs revealed Wildside New Systems | Building and Buying 8 12-05-2007 02:53 PM
Phenom x4 vs Intel Core 2 and Quad gurusan New Systems | Building and Buying 25 11-03-2007 07:01 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.