PC not performing aswell as it should - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-04-2009, 07:22 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 47
Default PC not performing aswell as it should

Specs:

AMD Phenom X4 9950 Black edition @ 3.0 (OC'd) Stock cooler AM2+
Core voltage 1.320V
K10N78-1394 Motherboard 720a chipset (Have it turned off in BIOS)
DDR2 3.2GB (32bit xp) Dual memory on, 333.3MHz
NVIDIA GeForce GTS 250 1024MB GDDR3 (256 bits bus width) (Clocks: Core 702Mhz, Shaders 1512MHz, Memory 1000MHz)

Temps: (with world of warcraft open on ultra graphics)
SYSTIN 32C
CPUTIN 73C
AUXTIN 69C
Core #1 69C
Core #2 69C
Core #3 69C
Core #4 69C (I have ordered some good thermaltake heatpaste which should solve the high temps, I took some paste off when i installed the processor because there was too much)
GPU Core 47C (Fan on max)
HDD 38C
MB ?

Any tips you guys can give me to improve my performance would be awesome

Thanks in advance
__________________

Bevan is offline  
Old 10-04-2009, 09:04 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tennessee
Posts: 41
Default Re: PC not performing aswell as it should

from what i get you have a ASrock Motherboard, your memory speeds are unsupported for it. Also just leave the cpu at stock, disable the onboard graphics. If using 32 bit, some games will not work correctly with more than 2GB and you either should remove a stick or limit the OS use of ram in windows ( 2.5GB and lookalike won't work). Those CPU temps are a little high and will cause the same symptoms like a lack of memory would, and if higher will cause freezing and random restarts, maybe lowering the voltage within range of the spec should work. All other temps are normal and your GPU temp is real good , usual temps are iin the lower 50's at max.
__________________

THERMALTAKE LANBOX LITE
ASUS 18X DVD+/-R DVD BURNER WITH LIGHT SCRIBE
GIGABYTE LGA 775 NVIDIA GEFORCE MICRO ATX 610I
SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200 RPM
A-DATA 4GB ( 2X2GB) DDR2-800
INTEL 6600 DUO CONROE @ 2.4 GHZ
MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE
8800 GTX EVGA
600 WATT COOLER MASTER POWER SUPPLY
22 INCH VIEWSONIC MONITOR WSXGA+ (1680X1050)
aaron09658 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4870 X2 not out performing 4870 1GB!!!??? Chad711 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 01-22-2009 11:35 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.