PC Checklist and Recommendations - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-15-2005, 06:06 PM   #21 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Did you not read what I wrote? =/ All K8 processors are capable of processing both 32 and 64 bit instruction sets...K8 = Athlon 64, Athlon 64 X2, Opteron...therefore the 3800+ you've listed above will run both 32 and 64 bit applications and operating systems

You may want to look for the Opteron 165, performs roughly the same as the 3800+ but has larger L2 cache and should retail cheaper...of course they are hard come by at this point and time

The 3800+ is effectively two 3200+ chips on a single die so it will be fast so I will give it a thumbs up

PSU is fine
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 11-15-2005, 06:22 PM   #22 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

I didn't understand what K8 was I assumed the brand Athlon 64 only. I'm hearing the Opteron 165 was discontinued why was it?

Great that only leaves me with a Basic DVD+CD Burner and reader nothing too fancy and a Floppy drive that also has a slot for digitial cameria memory sticks.
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 11-15-2005, 06:46 PM   #23 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

They aren't discontinued, there was simply a huge demand for them and AMD simply can't keep up with the supply so they are sold out in most places...in addition, they had manufacturing problems with the 165s with further stifled supplies, but fab problems do not equal discontinuing, they're temporary and AMD are saying early december for regular supply I think
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 11-15-2005, 11:07 PM   #24 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Whats your take on Pioneer products? This drive needs ATAPI Interface ATAPI device (ATA-5 & SFF-8090 Ver 5) . Does this current PC support that my motherboard uses SATA and I will use SATA to connect my harddrive will this also work on SATA?

http://www.pioneerelectronics.com/pn...etailComponent
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 11-16-2005, 09:43 PM   #25 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

PCme's links have gone dead and I suppose I trust newegg better as well so I had to change the case and power supply. Please tell me if these are compatible and what you think. I'm worried on the dimensions of the case.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811119074
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103937

after this it's time to assemble
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 11-17-2005, 12:11 AM   #26 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

Yes, newegg is more reliable, but I wasn't sure about pricing, the sites I recommended are trusted sites, but nothing compares to newegg.
I only requested the optical drive because I had to keep it on a short budget. Of course you could add a different optical drive or replace the one I offered, but I was just giving a general daily-use drive.
Sorry about the links being dead, I tried to Link it because some people were having problems with the long addresses, but I guess it's a different issue.

edit: Yes they would work, but if you're worried at getting a mid-tower case, maybe a full tower case such as the thermaltake armor or something will suit you better.
__________________
PcMe is offline  
Old 12-19-2005, 06:53 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

if you still haven't bought the parts yet, i would reccomend a thermaltake shark case with ocz 520 watt modstream (much better power rating in the rails) and a Creative X-Fi if you like sound
GageMW is offline  
Old 01-03-2006, 10:33 AM   #28 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

Uhhh ... Get a job?
Brtnboarder495 is offline  
Old 01-15-2006, 12:22 PM   #29 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

you dont need a sound card, because your mobo has 5.1 ch sound integrated onto it.

how are you getting a free OS? did you already buy it or own it?
talldude123 is offline  
Old 01-18-2006, 03:07 PM   #30 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 46
Default

If i were you, instead of the Hard Drive you have already chosen, i would switch that to a Samsung Spinpoint 250gb.
I have one works brilliantly. Really great reviews aswell
__________________

C1!m@t3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.