Opteron compatiblity? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2006, 09:35 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default Opteron compatiblity?

I am buying a DFI Nforce Ultra-D motherboard, and although I have seen members around here using it with Opterons, I am wondering if it is that easily compatible. Since it's not directly supported, must I flash the BIOS or something (and how do I go about that?) or will the motherboard recognize it without any issues.

Also, when will these 7900GT's be back in stock?
__________________

Brtnboarder495 is offline  
Old 04-03-2006, 09:37 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 33
Default

Newegg.com has the 7900gt's Eta at tomarrow.
__________________

highhorsepwr is offline  
Old 04-03-2006, 10:13 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

They'll work fine.
turtile is offline  
Old 04-03-2006, 10:15 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

i checked that mobo bios history and "opteron" wasnt there , means its supported with all bios versions so it will work without an issue
jeremy is offline  
Old 04-03-2006, 10:22 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

It should be supported out of the box with any board that has shipped in the last 8 months or so
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-04-2006, 01:32 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

Quote:
Originally posted by gaara
It should be supported out of the box with any board that has shipped in the last 8 months or so
Really? I bought mine in December and at that time they still hadnt said that they have supported the opteron series.

When they arent supported, and you use an opteron, you instantly void the warranty. They will work but you dont have the warranty on the cpu or mobo.
thebleakness is offline  
Old 04-04-2006, 03:30 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

Thats not always the case... but yeah most of the time
alexsabree is offline  
Old 04-04-2006, 07:30 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

Hmm okay interesting thanks. I'm not concerned about voiding the warranty really because so many others have done it successfully and it's merely a revamped x2 3800+. (the Opteron 165 is)

But there is no possibility in which the CPU just wouldn't be recognized or no work at all, right?

That excludes if either motherboard or CPU part is a bad part.
__________________

Brtnboarder495 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.