Opteron 170 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2005, 09:21 PM   #21 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

What stepping or do you not know yet?
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-22-2005, 09:44 PM   #22 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
I would get the 170 just for the multiplier... That will help out alot...
I bought my 3200+ over a 3000+ for that exact reason and I regret it every day...I could have easily pocketed a few extra dollars and probably achieved close to the same results from the 3000+ but I wanted the 10x multi at the time, but looking back it isn't really very important

Oh well, I ordered a 170, but this will be my last computer purchase for quite a while...I think I'm going to use the 3200+ in a webserver but I'm not sure, I really don't want to spend any more money on parts since I have spent far too much this year alone
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 11-23-2005, 06:30 AM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

now im thinking of getting the opteron 165 lol. well

Quote:
What stepping or do you not know yet?
i dont know, cause i dont have my cpu in front of me

maybe upgrade my video card and ram and i will be done for until 2007 unless i raise some money up
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-23-2005, 02:03 PM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 68
Send a message via AIM to CrimsonGX
Default

Got it;

CCBWE 0541

Now to wait for UPS man to bring my power supply

EDIT: Speak of the devil. Delivered.
CrimsonGX is offline  
Old 11-23-2005, 02:07 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

darn it, i got a CCBWE 0541 RPMW too, maybe i should just return it lol and buy a 0534 off of ebay, let me see what this can do

o wow it wont even do 2.2Ghz on stock voltages...not even with 3.3% off of 1.4V
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-23-2005, 03:41 PM   #26 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by CrimsonGX
Got it;

CCBWE 0541

Now to wait for UPS man to bring my power supply

EDIT: Speak of the devil. Delivered.
Nice timing .

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
o wow it wont even do 2.2Ghz on stock voltages...not even with 3.3% off of 1.4V
You're doing something wrong.
Flanker is offline  
Old 11-23-2005, 03:53 PM   #27 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

i just reseted the cmos then went to FSB set it at 220 hit save and exit wont do it. so now im at 1.55V at 2.250 250*9
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-23-2005, 04:29 PM   #28 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default




Computer:
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack Service Pack 2

Motherboard:
CPU Type DualCore AMD Opteron, 2250 MHz (9 x 250)
Motherboard Name MSI K8N Neo2 Platinum (MS-7025) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
Motherboard Chipset nVIDIA nForce3 Ultra, AMD Hammer
System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Type Award (09/07/05)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port Printer Port (LPT1)

Display:
Video Adapter RADEON 9800 XT - Secondary (128 MB)
Video Adapter RADEON 9800 XT (128 MB)
3D Accelerator ATI Radeon 9800 XT (R360)
Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] (11255HA006907)
Monitor Gateway EV700 [17" CRT] (829574023)

Multimedia:
Audio Adapter nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface

Storage:
IDE Controller NVIDIA nForce3 250 Parallel ATA Controller (v2.6)
IDE Controller NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Controller (v2.6)
IDE Controller NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Controller (v2.6)
SCSI/RAID Controller D347PRT SCSI Controller
SCSI/RAID Controller VAX347S SCSI Controller
Floppy Drive Floppy disk drive
Disk Drive ST380817AS (80 GB, 7200 RPM, SATA)
Optical Drive Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Optical Drive MAT****A DVD-ROM SR-8582 (2x/20x DVD-ROM)
Optical Drive SCSIVAX DVD/CD-ROM SCSI CdRom Device
Optical Drive SONY CD-RW CRX175E (24x/10x/24x CD-RW)
SMART Hard Disks Status OK

Partitions:
C: (NTFS) 57223 MB (3353 MB free)

Input:
Keyboard HID Keyboard Device
Keyboard Logitech PS/2 Keyboard
Mouse HID-compliant MX518 Optical Mouse
Game Controller Microsoft PC-joystick driver

Network:
Network Adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport (192.168.1.101)
Network Adapter Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC

Peripherals:
Printer EPSON Stylus C60 Series
Printer Microsoft Office Document Image Writer
USB1 Controller nVIDIA MCP2-S - OHCI USB 1.1 Controller
USB1 Controller nVIDIA MCP2-S - OHCI USB 1.1 Controller
USB2 Controller nVIDIA MCP2-S - EHCI USB 2.0 Controller
USB Device Logitech USB MX518 Optical Mouse
USB Device USB Composite Device
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Human Interface Device

Problems & Suggestions:
Problem Disk free space is only 6% on drive C:.


help me with my problem
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-23-2005, 04:59 PM   #29 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
I bought my 3200+ over a 3000+ for that exact reason and I regret it every day...I could have easily pocketed a few extra dollars and probably achieved close to the same results from the 3000+ but I wanted the 10x multi at the time, but looking back it isn't really very important
agreed, shoulda just bought the 3000+ and saved $50...I wasn't even worried about the multiplier because I was figuring I'd want the HTT rather high anyway and it'd probably wind up needing to be 9......buuut nooooo I figured the 3200+ would have that extra 200MHz so I thought it might go up pretty high.

HOWEVER, YOU cant complain since your venice works nicely.

GIVE IT TO ME DAMNIT! You're gonna have a fancy opteron! You dont need that 'crappy' venice!

As far as removing heatsinks go, watercooling is nice there....I twist a couple screws and can pull the block off with no probs...real easy to remove and change out a processor
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.