Odd Fan Problem.. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-12-2006, 01:56 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Default

Not sure wehn this thread was started since i found it in a search but i have a lexa and had the same problem. My fans were plugged into the port on my PSU that controls the speed based on the temp. Evidently it doesn't suppy enough power to start the fans so i had to give them a little "boost" too. Hope this was your problem.
__________________

Dr Nick is offline  
Old 07-12-2006, 02:08 PM   #12 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Fans usually take between double or triple the specified amps to start it. If your PSU's 12v rail doesn't have enough amps, then it won't have enough juice to start the fans. Try disconnecting one fan, and see if the PSU can start the other.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 07-12-2006, 04:30 PM   #13 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

hook em to the mobo, you should get enough juice there. testies, testies, 1...2... 3??? testies... if it works then you know something about your PSU that you didn't know.
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.