OCZ SLI Ready RAM - Question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2007, 08:15 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
manowar's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 191
Default OCZ SLI Ready RAM - Question.

Hi all,

I have a EVGA Nvidia 680i SLI motherboard. Currently, it has installed 4 x 512mb Corsair PC2-5400 DDR2 667mhz RAM modules.

I've had these for about a year now, and they've not let me down. However, recently I read up that my board can support RAM up to 1066mhz, providing it's SLI-ready.

I've got my eyes on this Buy 2GB OCZ SLi Ready Dual Channel Kit OCZ2N1066SR2GK from CCL - Online Retailer of the Year 2006 2GB OCZ SLi Ready Dual Channel Kit

Basically, I want to know 100% if this RAM with be compatible with my motherboard before I fork out for it. It supposedly runs at 1066mhz, and the board also takes 667/800 and 1066mhz.

Does anyone have this RAM? If so, whats your opinions on it?

Thanks.
__________________

manowar is offline  
Old 11-13-2007, 09:27 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

I have OCZ, great ocing RAM. I would suggest you get Reaper's with EPP timings since your board supports it. AND, Down from the sky , into the fight, hearts full of rage, thunder, and glory.
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-13-2007, 09:55 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
manowar's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 191
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

Quote:
Originally Posted by Preacher View Post
I have OCZ, great ocing RAM. I would suggest you get Reaper's with EPP timings since your board supports it. AND, Down from the sky , into the fight, hearts full of rage, thunder, and glory.
"Swords in the wind, crossing the sky, lords of doom bring an end to the story!"

Is this OCZ Technology | Products | Memory | OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition what I should be looking at, Preacher? If it is, do you know where I can buy it at a cheap price? Cheers.
manowar is offline  
Old 11-13-2007, 10:57 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

If you can get reaper cheap go for it, otherwise i would pick up ballistix. I currently run 2gb of the ocz plat 4-4-4-15 memory and i havent tried overclocking it, but i run 1:1 sync'd since i run a 400mhz fsb. Also, i run SLI and dont have sli certified memory, its just a way for them to charge more for something all memory does.

Heh for what its worth, all they do on the reaper memory is add the heatpipe and loosen the timings so that it can run 1066 instead of 800.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-13-2007, 11:17 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
manowar's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 191
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

Guys, would this be suitable for my board? OCZ 2GB (2 x 1GB) PC2-8500 1066MHz Reaper HPC Edition Dual Channel DDR2 (OCZ2RPR10662GK)

I take it this is the OCZ Reaper modules you're talking about?
manowar is offline  
Old 11-13-2007, 11:43 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

Yea...I don't think SLI ready memory would make so much a difference.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 11-13-2007, 11:54 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

The reapers are good but not great. Preacher ur running them at 1:1 with a 3.2GHz e6300, with 4-4-4-15 correct? Well my XMS is running at the same frequency stable with 4-4-4-10 timings. I would say thats a fairly better module.
__________________
MSI P35 Plat // 4GB DDR2 1033 // HD 4870 // Conroe C2D e6300 @ 2.5Ghz
Vaanish is offline  
Old 11-13-2007, 12:19 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

The ocz modules are 4-4-4-15 automatically. So unless he has played with the timings thats what they get set to. Right now im running 2gb of ocz plat 4-4-4-15 and 2gb of corsair xms2 5-5-5-12 sticks at 1:1 800mhz 4-4-4-12. So for the most part the corsair and ocz are identical. Personally i like my ocz's better because THEY SENT ME MY REBATE.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-13-2007, 01:11 PM   #9 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

The OCZs are good if you're Canadian.

We never get good deals on the Crucial Ballistix here in Canada. For some reason they won't give us the mail-in-rebates, I saw it once maybe on NCIX, but it's not as often as in the States.

I got my OCZ Plats for $70 and they overclocked to 1002MHz at 5-5-5-15 @ 2.1V and I really didn't try and tweak around that much, I'm sure I could've gotten better results.
__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Old 11-13-2007, 01:14 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: OCZ SLI Ready RAM - Question.

Quote:
Originally Posted by Vaanish View Post
The reapers are good but not great. Preacher ur running them at 1:1 with a 3.2GHz e6300, with 4-4-4-15 correct? Well my XMS is running at the same frequency stable with 4-4-4-10 timings. I would say thats a fairly better module.
Yeah but im not done OCing mate, im lowering voltage everyday and then ill get to the RAM ...
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAM Question Prophet New Systems | Building and Buying 16 11-02-2007 05:21 AM
RAM testing question jfenwick System Upgrades 12 10-20-2007 04:52 PM
SLI Ready and CrossFire Ready D-Rocks System Upgrades 6 10-05-2007 10:57 AM
Ram Compatibility question turnip System Upgrades 4 09-15-2007 12:13 AM
Ram overclocking question Gabb New Systems | Building and Buying 4 09-08-2007 11:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.