Next Logical Upgrade - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2010, 08:29 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Next Logical Upgrade

Yes, but prices for all the GPU's will most likely go down.

Also, the HD 6870 and HD 6850 are the next generation's mid-range cards, using the Barts die (while HD 5870 and HD 5850 are this generation's high-end cards, using Cypress)
Cayman is the high-end GPU, which will be used in HD 6970 and HD 6950
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-19-2010, 03:55 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Next Logical Upgrade

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
Yes, but prices for all the GPU's will most likely go down.

Also, the HD 6870 and HD 6850 are the next generation's mid-range cards, using the Barts die (while HD 5870 and HD 5850 are this generation's high-end cards, using Cypress)
Cayman is the high-end GPU, which will be used in HD 6970 and HD 6950
Barts die, Cayman, Cypress... I have no idea what these terms mean?

TG
__________________

croSSeduP is offline  
Old 10-19-2010, 10:52 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Next Logical Upgrade

Juniper is the GPU used in the 5750 and 5770
Cypress is the GPU used in the 5870 and 5850
Barts is the GPU used in the 6850 and 6870
Cayman is the GPU used in the 6950 and 6970
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-20-2010, 01:58 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Next Logical Upgrade

A little follow-up: I'm noticing that w/ the advent of AM3 and DDR3 that a lot of folks are dumping their perfectly good AM2+ and DDR2 stuff. I'll take that! Lot's of finds on eBay. I'm looking at bidding on this:
AMD Phenom II X4 940 Black Ed. Quad Core 3.0 GHZ AM2+ - eBay (item 140467250614 end time Oct-22-10 17:14:32 PDT)

TG
croSSeduP is offline  
Old 10-21-2010, 10:53 AM   #15 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,311
Default Re: Next Logical Upgrade

Whatever is cheaper. That 940be is a good upgrade from what you currently have and at 66 bucks im not sure you can beat that.

I speak from personal experience that the 940 is a nice little chip. It gets the job done and still hangs in all games with a GTX260 in my server (gf plays on it when the laptop cant cut it).
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 10-21-2010, 12:49 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Next Logical Upgrade

More update: Here's what I just purchased:

AMD Phenom II X4 940 3 GHz Processor HDZ940XCJ4DGI - eBay (item 250713980019 end time Oct-20-10 20:02:53 PDT)

$100? And free shipping? Hard to beat. Noticing also that there is quality DDR2 mem out there for cheap as well...

TG
croSSeduP is offline  
Old 10-21-2010, 06:17 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Next Logical Upgrade

Only issue with getting DDR2 is that it's being replaced with DDR3 as a standard.
All the new motherboards and CPU's are going to use DDR3, which means one more thing to buy if you decide to upgrade later.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-21-2010, 10:02 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Next Logical Upgrade

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
Only issue with getting DDR2 is that it's being replaced with DDR3 as a standard.
All the new motherboards and CPU's are going to use DDR3, which means one more thing to buy if you decide to upgrade later.
Gonna be quite awhile before another upgrade after this one. The upgrade you are talking about would entail new mobo, right? Ain't gonna happen for some years.


TG
__________________

croSSeduP is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logical Drive Deleted. Help! Fairuza Microsoft Windows and Software 5 09-19-2009 07:57 PM
Logical Partion mbridges7718 Microsoft Windows and Software 0 01-05-2007 04:24 PM
A logical mind kenlam Programming 6 03-23-2005 02:37 AM
No Logical DOS Drives! Toshiro Microsoft Windows and Software 4 07-18-2004 07:28 PM
Is It Logical? cheerios Monitors, Printers and Peripherals 7 04-11-2004 09:35 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.